El Congrés tramitarà la llei de vivenda i pobresa energètica impulsada per la PAH

Després de 10 anys de lluita, les demandes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han arribat al Congrés

Actualitzat

En Comú-Podem ha defensat la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica, sota l'atenta mirada de membres de la PAH que han assistit a la sessió de debat.

La presa en consideració de la proposició de llei impulsada per la PAH s'ha aprovat per 172 vots a favor - PSOE, Unit Podem, ERC, PDeCAT, Compromís, EH-Bildu, UPN i Nova Canàries -, 163 en contra - PP, Ciutadans, Foro Asturias i Coalició Canaria - i 5 abstencions, del PNV.

La plataforma confia ara que la llei es tramitarà amb la rapidesa que la situació d'emergència habitacional requereix.

La iniciativa vol regular la dació en pagament retroactiva, establir mecanismes de segona oportunitat o eliminar clàusules abusives. També proposa més marge als ajuntaments per frenar els augments abusius del lloguer, limitar la rescissió de contractes i que tinguin un mínim de 5 anys.
 

 

La proposició de llei contra la pobresa energètica vol que no es pugui tallar el subministrament de l'aigua, el gas i la llum sense que hi hagi una comprovació de la situació de la llar afectada. I vol que siguin les companyies i no l'administració les que es facin càrrec del cost de mantenir el servei a les famílies vulnerables.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut