Madrid

El Congrés dels Diputats debatrà si s'han de limitar o eliminar els deures escolars

Ciutadans presenta una proposició no de llei perquè els diputats regulin el temps i la quantitat màxima de deures que es podrà posar en l'etapa educativa

RedaccióActualitzat

El debat sobre els deures arriba al Congrés dels Diputats després de l'arrencada del curs escolar.

Ciutadans han registrat aquesta setmana una proposició no de llei per establir un marc regulador que determini el temps i la quantitat màxima de deures que es podrà posar en cada etapa educativa. Per a la formació d'Albert Rivera, cal posar aquest tema a l'agenda pública. No plantegen l'eliminació radical dels deures, sinó que s'adaptin a l'etapa educativa, a l'edat de l'alumne i al seu context.

Els grups majoritaris al Congrés coincideixen que cal debatre sobre l'oportunitat o no de les tasques extraescolars. Ciutadans i el PSOE són partidaris de regular les tasques escolars i posar aquest debat al centre de l'atenció pública. Podem advoca per fer un canvi més profund en el sistema educatiu que elimini les feines i deures a casa.

El Partit Popular considera que no és un tema que s'hagi de discutir a l'hemicicle i que competeix en exclusiva als centres educatius i professors. Els populars alerten que la voluntat de regular-ho tot limita la capacitat dels docents i "trasllada un missatge de desconfiança en el sistema educatiu".

Els socialistes creuen que limitar la discussió a "deures sí, deures no" és una simplificació però defensen que és un debat que s'ha de fer primer a les famílies i els centres escolars i després en l'àmbit de les comunitats autònomes. Són partidaris de regular els deures en el marc d'una nova llei educativa.

El portaveu en matèria educativa de Podem, Javier Sánchez, considera que els deures "no funcionen" perquè no tenen efecte en la millora dels resultats, com demostren els informes internacionals. A més, creu que aquestes tasques abunden en la "discriminació" de l'alumnat de famílies amb baix nivell socioeconòmic i cultural.
 

Anar al contingut