Madrid

El Congrés aprova el projecte dels pressupostos per al 2010

El Congrés dels Diputats ha aprovat inicialment els pressupostos generals de l'Estat per al 2010 sense que el PSOE hagi perdut cap de les 400 votacions que hi ha hagut en dos dies. Els comptes hauran d'obtenir ara el vistiplau del Senat. Si els grups no hi introdueixen esmenes i els voten, quedaran aprovats de forma definitiva. Si no, hauran de tornar després al Congrés perquè els torni a ratificar. De fet, el PP podria vetar els comptes al Senat. En la negociació parlamentària el PSOE ha tingut el suport del PNB i Coalició Canària i també ha primat els acords amb CiU, que s'han plasmat en l'aprovació de 17 esmenes, que suposaran 3,75 milions d'euros més en inversions a Catalunya.

Actualitzat
En la tramitació d'aquests dos dies, CiU hi ha introduït esmenes com ara una dotació de 750.000 euros per a la remodelació de barris a Vic, 400.000 per a la fundació ASCAMM, la mateixa quantitat per al Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia o 500.000 euros per al Centre d'Interpretació del Patrimoni Natural i Arqueològic del Riu Manol i el conjunt de Palol Sabladòria, a Vilafant. Aquestes partides s'afegeixen als 22 milions d'euros que la federació nacionalista ja va aconseguir en les primeres negociacions.

ERC, al seu torn, ha pactat amb el PSOE una esmena per destinar 300.000 euros al Centre d'Arts Escèniques de Cassà de la Selva i una altra de 250.000 per a la Fundació Escola Valenciana.

Els pressupostos s'han d'aprovar abans del 31 de desembre per poder entrar en vigor l'1 de gener.
Anar al contingut