El rubius, el "youtuber" espanyol amb més seguidors
El Rubius, el "youtuber" espanyol amb més seguidors

El boicot dels youtubers més influents obliga a cancel·lar els Play Awards

L'empresa organitzadora dels premis nega estar vinculada a la revista del cor de youtubers "YouMag", que és l'origen del boicot

RedaccióActualitzat

Els coneguts com els Oscars dels youtubers, els Play Awards, no celebraran l'edició d'aquest any. Havien de tenir lloc el proper 25 de maig al cinema Callao de Madrid, però l'organització ha decidit cancel·lar-los per la poca assistència de protagonistes.

Diversos youtubers il·lustres han anunciat per xarxes un boicot a l'acte. Una gala, com es pot veure en aquest vídeo de l'any passat, amb catifa vermella, limusines, glamur i una legió de fans totalment entregada.

 

Segons han explicat amb l'etiqueta #NoVoyALosPlayAwards el boicot es deu a la voluntat d'alguns membres de la direcció dels premis de "fer mal a la imatge de diversos creadors de contingut".

Segons denuncien, darrere l'esdeveniment hi hauria persones vinculades a la revista "YouMag", considerada la revista del cor dels youtubers, molt criticada arran del seu primer i únic número, el setembre de 2016. La revista va publicar fotografies d'El Rubius, el youtuber espanyol més influent, amb la seva parella durant unes vacances a Portugal.

 

El youtuber Wismichu també ha denunciat que l'empresa que organitza els Play Awards és la mateixa que edita "YouMag". El vídeo "La veritat sobre els premis de youtubers" acumula més de 2.500.000 visualitzacions en només dos dies.

 

Després del vídeo i les piulades, són nombrosos els youtubers que també s'han negat a assistir-hi. Fins i tot Loulogio, que havia de presentar l'edició d'aquest any.

L'organització ho nega en un comunicat

Play Awards ha negat estar al darrere de la revista: "Les informacions són totalment falses i es deuen a un greu malentès". Segons explica, un dels inversors dels premis va decidir crear la publicació, al marge de la direcció del certamen. L'organització lamenta profundament que "un grup de creadors hagi difós idees equivocades sense contactar directament amb nosaltres".

♦ Com és la vida d'un youtuber? Ens ho expliquen "Celopan" i "Focusing"

 

El Rubius, el millor youtuber del 2016

L'any passat el Rubius sí que va assistir a la gala, on va rebre el guardó al millor youtuber. En el seu discurs va alabar els premis en assegurar que "per primera vegada hi ha una cosa decent a Espanya, ja era hora":

La d'aquest any havia de ser la segona gala dels premis, una edició en què desapareixien algunes de les polèmiques categories com el youtuber més sexi o el més boig, que se substituïen per un premi especial del públic.

De moment no se sap si l'organització reprendrà la gala en un futur.

Anar al contingut