El Barça sua per remuntar contra el Sevilla (2-1) i es reforça de moral de cara a la Copa

Victòria treballada i amb remuntada inclosa del Barça contra el Sevilla en un partit fluix dels blaugranes al Camp Nou. Villa i Messi han capgirat el gol inicial de Botía i han permès al conjunt de Jordi Roura sumar un triomf que li reforça la moral de cara al doble compromís contra el Reial Madrid.

Amb el doble compromís contra el Reial Madrid en l'horitzó, Jordi Roura ha optat per les rotacions i ha canviat mig equip titular respecte el partit de Milà. Puyol, Jordi Alba, Xavi i Pedro s'han quedat d'inici a la banqueta i Cesc ha estat un dels descartats però, curiosament, dos dels que van jugar de sortida en terres italianes, Messi i Iniesta, han cuinat la primera acció de perill del partit, al minut 4. El manxec, lent en la definició, ha desaprofitat una bona oportunitat d'encarrilar un partit incòmode per l'ambient fred del Camp Nou. El vent i un rival molt defensiu també han influït en el fluix espectacle.

Alves, al minut 21, ha provat fortuna amb un xut llunyà que un defensor ha enviat a córner. I un minut després, Messi ha topat amb Beto en l'ocasió més clara del Barça en tota la primera meitat. Tot i aquest domini territorial, el joc dels blaugranes ha tornat a ser espès i previsible i s'ha topat altra vegada i una altra amb el mur visitant. En canvi, en l'única ocasió del Sevilla, l'exblaugrana Botía ha rematat de cap dins de l'àrea una centrada de Manu del Moral i ha superat Víctor Valdés poc abans del descans. Un gerro d'aigua glaçada per a un Barça obligat a remuntar en la represa amb l'objectiu de recuperar sensacions.

Tello revitalitza l'atac blaugrana

Només començar la segona meitat, Cristian Tello ha entrat per a un desencertat Alexis. El canvi ha donat més profunditat a l'atac blaugrana i, en només sis minuts, els blaugranes han aconseguit empatar. Magnífica centrada d'Alves i rematada de cap precisa de David Villa, que tornava a ser titular després de recuperar-se d'un còlic nefrític. Justament Tello ha participat activament en el 2 a 1, obra de Messi, amb una passada precisa que l'argentí ha convertit en el seu gol número 38 a la Lliga. El crac blaugrana ja acumula 15 jornades consecutives de Lliga marcant i només li queda el Celta per haver perforat la porteria de tots els equips del campionat.

Fet el més complicat, la remuntada, el Barça ha perdut de forma incomprensible el control de la pilota i el partit ha embogit. Al veure's per sota en el marcador, l'equip andalús s'ha abocat a l'atac i ha posat a prova Víctor Valdés, que s'ha lluït desviant un xut de Manu del Moral, i poc després ha vist com Negredo ha desaprofitat una gran ocasió per fer l'empat a 2. Malgrat el patiment final, victòria soferta i per la mínima d'un Barça que agafa moral després de la patacada europea a Milà i manté els 16 punts d'avantatge sobre un Madrid amb qui s'ha de veure les cares dos cops en una setmana que es dibuixa decisiva.