Actualitat blaugrana

El Barça guanya el Mallorca (1-4) amb dos gols de Gudjohnsen, un d'Iniesta i un d'Ezquerro, i s'aferra al lideratge

El Barça va guanyar el Mallorca a l'Ono Estadi (1-4), amb dos gols de Gudjohnsen, un d'Iniesta i un d'Ezquerro. Els balears van sortir revolucionats i amb un Maxi López molt motivat. Però va ser el Barça qui va marxar al descans amb el primer gol de l'islandès. En la represa, Gudjohnsen va fer el segon, però el Mallorca va escurçar distàncies a través de la diana de Víctor. Els balears es van quedar amb deu per l'expulsió de Varela, i Iniesta i Ezquerro es van encarregar de sentenciar. El Barça s'aferra al lideratge.

Sense els lesionats, Rijkaard va donar entrada a un trident atacant format per Giuly, Gudjohnsen i Ronaldinho. Una de les altres novetats en l'onze inicial va ser la sortida d'Oleguer Presas, que va jugar el seu primer partit com a titular a la Lliga aquesta temporada. Mentrestant, a la llotja hi havia un espectador de luxe que s'ho mirava des de la distància, Samuel Eto'o.

El Mallorca va sortir revolucionat sobre la gespa de l'Ono Estadi i amb un Maxi López motivadíssim per demostrar al Barça que té un lloc a l'equip. Només començar, Jankovic va ser protagonista amb tres centrades gairebé consecutives en què buscava la rematada de Maxi López. En les dues primeres centrades l'argentí no hi va arribar, però en la tercera Víctor Valdés va estar providencial amb la seva sortida.

Fins al gol de Gudjohnsen, que no va arribar fins a tres minuts del descans, el Mallorca va ser l'equip que va disposar de més ocasions. Només Motta, per al Barça, va disposar d'una bona oportunitat de cap, dins l'àrea, en la rematada d'un córner en què el porter Prats va evitar el gol. Mentrestant, al Mallorca, Basinas, amb un potent xut des de fora de l'àrea, va tornar a fer lluir Valdés, que va enviar a córner una pilota que entrava. En el llançament des de la cantonada, Ibagaza va engaltar de cap, però la rematada es va escapar per sobre del travesser.

Quan més problemes estava passant el Barça, davant la insistència balear, va aparèixer Gudjohnsen, que va fer pujar el 0-1 al marcador. La jugada va ser una combinació perfecta dels blaugranes entre Iniesta, Motta, Ronaldinho i Deco. El brasiler nacionalitzat portuguès va fer l'assistència a l'islandès, que va deixar assegut Prats, després d'una retallada dins l'àrea, i va enviar la pilota al fons de la xarxa a porteria buida. Abans del xiulet per anar als vestidors, Ronaldinho va provar un xut de falta directa, però l'esfèrica va anar directa a les mans del porter.

Gudjohnsen va tornar a ser el protagonista en el segon temps, abans d'arribar al quart d'hora. L'islandès va encarar sol la porteria mallorquina i va batre Prats, novament, després de rebre una passada d'Iniesta d'esquena a porteria. Amb el 0-2, Gregorio Manzano va optar per fer dos canvis a l'equip, un d'ells Maxi López, que va marxar del terreny de joc molt enfadat i amb el suport del públic, que va criticar la decisió del tècnic. La jugada li va sortir bé, al tècnic del Mallorca, ja que el substitut, Víctor, va escurçar distàncies amb l'1-2, després d'una greu errada de Márquez, que perd la pilota dins l'àrea als peus del jugador del Mallorca.

Amb el gol, el Mallorca es va animar i va anar a la desesperada a buscar l'empat. Tant, que en una dura entrada a Deco Varela va veure la segona groga i va deixar el conjunt balear amb deu homes. Els de Manzano van continuar insistint, fins que Iniesta, en una arribada a l'àrea de Prats, va deixar el porter a terra i va sentenciar amb l'1-3. És el segon gol a la Lliga del de Fuentealbilla, aquesta temporada. Ezquerro, ja en el descompte, va arrodonir amb l'1-4, gràcies a una passada de Ronaldinho.