Actualitat blaugrana

El Barça ensopega amb el València i no passa de l'empat a dos al Camp Nou

El Barça no ha tingut la reacció que Rijkaard havia demanat després de la derrota a Madrid. Els blaugrana han acabat empatant a dos amb el València, en un partit en què han arribat al descans guanyant per 1-0, gràcies al gol de Giuly en el minut 44. Només començar la segona part, els de Sánchez Flores han capgirat el marcador. En el minut 7, Villa de penal ha empatat i un minut després per un error de Valdés, Villa ha col·locat l'1-2. L'error s'ha vist compensat per una altra errada de Cañizares que ha aprofitat Deco per fer el definitiu 2-2.

El tècnic holandès, Frank Rijkaard, havia demanat durant la setmana una reacció dels jugadors davant el València i, per això, ha fet saltar al terreny de joc del Camp Nou el mateix onze titular que va sortir al Vicente Calderón. Les nombroses faltes que s'han produït a la primera part han fet que els primers quaranta-cinc minuts fossin molt interromputs i amb poques ocasions. Ha estat, però, el València el primer que ha disposat d'una bona oportunitat de gol. Una centrada d'Aimar, en el minut 12, l'ha rematat Rufete i el porter blaugrana Víctor Valdés ha hagut d'intervenir de forma compromesa. El rebuig l'ha aprofitat Vicente, que ha acabat enviant la pilota a fora. Cinc minuts després, ha arribat la primera ocasió del Barça, amb un xut d'Eto'o des de la frontal de l'àrea massa alt per sobre del travesser, després d'una bona passada de Xavi. La millor oportunitat del primer temps, però, ha estat obra del francès Giuly. Després d'una gran combinació entre Xavi i Deco a la banda esquerra, el portuguès ha obert a Giuly, que ha retallat la defensa i, un cop dins l'àrea, ha fet la rematada que Cañizares, molt encertat, ha aconseguit rebutjar amb els peus, en el que hauria pogut ser el primer gol blaugrana. Quan tot indicava que els jugadors marxarien als vestidors amb el resultat d'empat a zero, han aparegut una altra vegada Giuly i Eto'o. El camerunès ha baixat fins al mig del camp a recollir una pilota a la banda dreta, que ha deixat per Giuly, que estava completament desmarcat. El francès ha fet una llarga diagonal i, una vegada dins l'àrea, ha afusellat el porter Cañizares i ha fet pujar l'1-0 en el marcador, quan faltava un minut pel final de la primera part; resultat amb què s'ha arribat al descans. El València capgira el marcador Malament han començat els primers minuts de la segona part. En qüestió de vuit minuts, el València ha aconseguit capgirar el marcador. Primer, Edmílson ha comès un penal sobre Villa, que el mateix jugador s'ha encarregat de transformar i que ha suposat l'empat a un, amb un xut a la dreta de Valdés i enganyant-lo, ja que s'havia estirat a l'esquerra. I només un minut després, Deco ha fet una cessió a Valdés, que quan ha fet el xut, la pilota ha rebotat als peus de Villa, que havia saltat, i el rebot a anat a parar dins la porteria. D'aquesta forma, en qüestió de pocs minuts, el València ha aconseguit capgirar el marcador, després d'aquesta errada de Valdés. Amb el marcador a favor, el València ha aconseguit el ritme de partit que volia, amb moltíssimes interrupcions. Si el València ha aconseguit posar-se al davant en el marcador per un error de Valdés, Cañizares ha compensat els blaugrana amb un error que ha permès a Deco empatar el partit. Al porter del València se li ha escapat una pilota de les mans, que en principi no tenia cap dificultat, i Deco, que estava davant seu, ha aprofitat el rebuig per enviar l'esfèrica al fons de la xarxa, al minut 35. A partir d'aquí, el Barça ha intentat aconseguir la remuntada, sense sort. Eto'o, al 41, ha enviat un xut a Cañizares, que se li ha escapat al porter, però, finalment, ha aconseguit aturar en dos temps. A dos minuts del final, Ronaldinho ha tingut l'última oportunitat del partit, en un xut de falta directe, que el brasiler ha enviat massa alt desviat a la dreta de la porteria. No hi ha hagut temps per més, i el Barça ha ensopegat al Camp Nou sense passar de l'empat a dos i amb un públic que ha marxat de l'estadi decebut, ja que l'equip no ha reaccionat com s'esperava, després de la derrota contra l'Atlètic de Madrid.