El Barça doblega la Reial Societat a Anoeta (0-2) i fa un pas important cap al títol

El Barça ha recuperat el camí de la victòria a la Lliga. El líder va aprofitar les facilitats defensives concedides per la Reial Societat i va guanyar amb comoditat a Anoeta per 0-2. Larsson va inaugurar el marcador en el minut 8 i Eto'o, en la represa, va sentenciar. Els blaugranes es refermen en el lideratge i tenen provisionalment dotze punts d'avantatge respecte al València i el Reial Madrid. L'única nota negativa per a Rijkaard van ser les lesions de Márquez i Edmílson, que es perdran amb seguretat el pròxim partit de Lliga, contra el Getafe al Camp Nou. La lesió que preocupa més, però, és la del mexicà, que podria perdre's també el partit de Champions contra el Benfica.

El duel entre l'equip més golejat i el més golejador de la Lliga a Anoeta va seguir el guió de les estadístiques i es va acabar decantant cap al costat dels blaugranes. La Reial Societat va sortir amb força, intentant sorprendre el Barça en els primers minuts. Ja en el minut 2, els donostiarres van fer el primer ensurt del partit amb una rematada de Mikel Alonso que va obligar a treballar de valent Víctor Valdés. Els blaugranes no van voler donar cap opció a la sorpresa i van respondre ràpidament. En el minut 5, Eto'o va culminar una gran jugada individual amb un xut massa forçat i, en el 8, el Barça es va avançar al marcador. Larsson va controlar una gran assistència de Ronaldinho després de trencar el fora de joc i el suec va batre Alberto amb un xut per baix. L'inici del matx va ser trepidant i les ocasions es van succeir a totes dues àrees. Valdés, que es va voler reivindicar després de la seva errada a Pamplona, va salvar l'empat a un desviant amb els peus una rematada de Skoubo. En el minut 15, Márquez es va lesionar i va ser substituït per Iniesta. El mexicà es va fer un trencament fibril·lar. A mesura que van passar els minuts, el Barça va obtenir el control del joc amb un Ronaldinho que va jugar molt lliure. Una nova assistència genial del brasiler no la va poder aprofitar Van Bommel per fer el 0-2. La Reial Societat també va tenir una clara ocasió per empatar en el minut 25, amb un xut des de la frontal de Mark González, però la pilota es va estavellar al pal. Abans del descans, els blaugranes podien haver marxat als vestidors amb un gol més d'avantatge. Alberto va desviar el primer xut d'Eto'o i, en el refús, la rematada de Deco va sortir fregant el pal després que un defensor va desviar la pilota. Just al començament de la segona part, el Barça va matar el partit amb el 0-2 en el minut 50. Van Bommel va rematar al pal després d'un ràpid contraatac conduït per Ronaldinho i Eto'o va recollir el refús per afusellar Alberto. Amb el partit completament decidit, la Reial Societat va baixar ràpidament els braços i només va crear perill amb algun xut de Nihat, que sempre es va trobar amb un segur Víctor Valdés. El Barça tampoc va voler prémer l'accelerador i va deixar passar els minuts a l'espera del xiulet final. Ronaldinho va estar a punt de completar el seu gran partit amb un gol de falta, però la pilota va sortir fregant el lateral de la xarxa. Eto'o, molt motivat en busca del seu gol número 100 amb la samarreta blaugrana, també va poder fer el 0-3 amb un xut de rosca des de la frontal. Els blaugranes van sumar una important victòria, però amb dues taques negres: les lesions de Márquez i Edmílson, que va forçar la cinquena targeta groga i tots dos seran baixa per al partit de dimarts al Camp Nou, contra el Getafe.