Handbol

El Barça Borges pateix però es classifica per als quarts de final tot i perdre amb el Veszprém 30-26

El Barça Borges s'ha classificat per als quarts de final de la Lliga de Campions tot i perdre aquest dissabte davant el Veszprém per 30-26. Els blaugranes han fet valer els set gols de renda aconseguits en l'anada (28-21, al Palau) per superar l'eliminatòria i avançar en el camí a la final de Colònia. Una pèssima primera meitat, però, ha estat a punt de posar fi a l'objectiu dels de Xavi Pascual, que han arribat a perdre per nou gols (14-5). Els blaugranes, això no obstant, han sabut patir i, amb una gran reacció a la segona meitat, han pogut salvar l'eliminatòria.

El Barça Borges ha estat molt a prop de desaprofitar els set gols d'avantatge que duia de l'anada per culpa d'una primera meitat lamentable. La sortida dels homes de Lajos Mocsai ha estat tan contundent que ha neutralitzat totalment el joc dels blaugranes. Les aturades de Pesic i un atac demolidor davant la feble defensa dels catalans ha permès al Veszprém obrir un avantatge inicial força significatiu (7-2).

Sjöstrand no es mostrava tan inspirat com en el partit al Palau i això ha obligat Xavi Pascual a donar entrada al jove Gonzalo Pérez de Vargas, però ni les ganes de la jove promesa han evitat que els hongaresos anessin ampliant la seva diferència de mica en mica. El Barça no trobava el camí del gol i ha estat negat de cara a porteria. Així ha estat com els locals no només han igualat l'eliminatòria (10-3), sinó que s'han posat al davant (12-4) i fins i tot han obtingut una renda que semblava definitiva (14-5). Una exclusió de Laluska, però, ha permès una tímida reacció del Barça, que ha pogut arribar al descans amb resultat dolent però esperançador (15-8)

Reacció brillant

A la represa, un altre Barça s'ha presentat a la pista. Eren els mateixos homes que han naufragat durant els primers 30 minuts, però l'actitud de l'equip ha estat del tot oposada. Un parcial de 0-4 ha portat calma a les files blaugrana alhora que desconcertava el confiant conjunt hongarès (15-12). El Veszprém ha intentat contrarestar el joc dels visitants immediatament (19-13), però un nou parcial encara més contundent (0-6) ha portat l'empat al marcador i ha minat el somni dels locals.

Peric no aturava amb tanta facilitat, Sjöstrand s'ha entonat i el Veszprém ha vist que la remuntada era impossible. En els darrers cinc minuts i amb empat a 24 en el marcador, el Veszprém s'ha limitat a lluitar pel triomf per una qüestió d'orgull, mentre que el Barça ha administrat amb seny els darrers atacs i s'ha assegurat la classificació per a quarts malgrat acabar perdent per quatre gols (30-26). Aquest dilluns a la tarda es farà el sorteig que determinarà els pròxims encreuaments.