El Barça assalta la Fonteta en el primer partit de semifinals i recupera el factor pista (58-77)

El Barça ha fet un pas important per classificar-se per a la final de la Lliga Endesa després de guanyar el primer partit de la sèrie de semifinals a la pista del València Basket per 58-77. Després d'una primera part molt igualada, els blaugranes han trencat el matx amb un parcial de 3-15 en el tercer quart i amb aquesta victòria recuperen el factor pista.

El Barça ha fet un pas important per classificar-se per a la final de la Lliga Endesa després de guanyar el primer partit de la sèrie de semifinals a la pista del València Basket per 58-77 i de retruc recuperen el factor pista. Ante Tomic i Nachbar, amb 15 punts cadascun, han estat els màxims anotadors del partit.

L'equip valencià, segon classificat a la fase regular, ha pogut mantenir el tipus durant la primera part, que ha acabat amb un mínim avantatge blaugrana de només 2 punts: 33 a 35. Lampe i Sada, dos actors secundaris, han estat els més destacats amb 8 punts cadascun. Però la clau del partit ha arribat en el tercer quart, en què els blaugranes han fet un parcial d'1 a 15, absolutament decisiu per al desenllaç final.

A partir d'aquí, els de Xavi Pascual han dominat amb certa comoditat davant d'un rival resignat a la seva sort i que fins ara només havia perdut un partit a la seva pista en tota la temporada. Per acabar-ho de rematar, l'estrella del València, Justin Doellman, ha acabat el partit amb problemes físics i ha hagut de quedar-se a la banqueta.

El triomf permet el Barça, que ha deixat en menys de 60 punts un equip que té una mitjana de més de 80, recuperar el factor pista i passar a ser el favorit per classificar-se per a la final. Dissabte es jugarà el segon partit al mateix escenari del pavelló de la Fonteta, a València.