Barcelona

El 94% dels mestres catalans no volen que es modifiqui el calendari escolar

El 94% del professorat que ha participat en el referèndum de Comissions Obreres sobre el nou calendari escolar està en contra dels canvis proposats. El sindicat ha presentat aquest divendres el resultat de la consulta, en què han participat més de 16.000 docents. L'aspecte que genera més oposició entre els mestres i els professors és la supressió de la jornada intensiva que fan alguns centres a final de curs. S'hi posiciona en contra un 97% dels votants. En canvi, quan es pregunta per la setmana de festa del segon trimestre, l'oposició baixa al 73% i els vots a favor arriben al 18%.

Actualitzat
El plenari del consell escolar s'haurà de pronunciar el pròxim dilluns sobre la proposta de modificació del calendari que ha fet el Departament d'Educació. Comissions Obreres i la resta de sindicats en volen presentar una alternativa consensuada per reclamar que es respectin els drets laborals dels docents. Consideren que aquesta reforma no s'ha meditat prou i que no té el consens necessari ni entre el professorat ni entre les famílies.

Josep Miquel Lacasta, portaveu de la Federació d'Ensenyament de Comissions, ha ressaltat que si el departament que lidera Ernest Maragall tira endavant el calendari que va presentar tornarà a actuar en contra de l'opinió majoritària. En el moment de valorar el resultat de la consulta, Lacasta també ha lamentat que Educació estigui aprofundint el distanciament i la manca de complicitat que necessita per gestionar bé el procés educatiu.
Anar al contingut