En deu anys es multipliquen per sis els casos de maltractament de fills a pares.
En deu anys es multipliquen per sis els casos de maltractament de fills a pares.
Madrid

El 2010, la Fiscalia General de l'Estat va rebre 6.500 denúncies per maltractament de fills a pares

En la seva VII reunió anual, l'AEPap ha tractat el tema de l'augment de casos de la síndrome de l'emperador, i els pediatres han assenyalat que, generalment, aquests trastorns es produeixen per causes genètiques, familiars i ambientals.

Actualitzat
L'abandonament de les funcions familiars, la sobreprotecció, l'absència d'autoritat i la falta d'afectivitat per part dels pares són, en aquest sentit, alguns dels factors que han desencadenat aquest augment de casos de síndrome de l'emperador en nens i adolescents.

"En les últimes dècades hem viscut canvis molt importants en la manera d'entendre les responsabilitats a la família. De vegades, els pares troben grans dificultats per establir el balanç adequat entre autoritat i afectivitat", ha explicat la doctora María Victoria García García-Calvo, presidenta de l'AEPap de Castella-la Manxa.

Segons els experts, una de les frases que més repeteixen els pares quan no saben tractar el nen és "no puc amb ell". L'establiment de normes i límits no només és imprescindible, sinó que és totalment compatible amb l'afecte.

De fet, els pediatres recomanen establir normes clares que regulin la convivència familiar, castigar els nens quan no compleixen les normes i atorgar als nens i adolescents responsabilitats que els obliguin a pensar abans d'actuar. La doctora García ha destacat que "cal abolir la creença que als nens no se'ls pot negar res" i ha afegit que cal dir "no" les vegades que sigui necessari.



Anar al contingut