Madrid

El 16,7% de la població d'Espanya, el segon país més envellit d'Europa i el tercer del món, té més de 65 anys

Espanya és el segon país més envellit d'Europa, després d'Itàlia, i el tercer del món, també per darrere del Japó. I és que el 16,7% de la població té més de 65 anys, segons dades d'un informe elaborat per l'Imserso. Castella i Lleó, Astúries i Galícia són les comunitats més envellides, mentre que les Canàries és on la població és més jove a causa del flux d'immigrants. En el capítol d'atenció a les persones grans, l'informe posa de manifest que la responsabilitat continua recaient en les dones, perquè, tot i que els serveis d'ajuda a domicili han crescut en els últims anys, només el 4% de la població gran disposa d'aquest servei, una realitat que podria millorar amb l'entrada en vigor de la llei de dependència.

Actualitzat

L'informe de l'Imserso conclou que a l'estat espanyol viuen més de 7,3 milions de persones més grans de 65 anys, el 16,7% de la població i tres dècimes menys que el 2004. I és que la immigració i l'augment de la natalitat han fet que l'ONU situï Espanya com el segon país més envellit d'Europa i el tercer del paneta el 2050, just després del Japó i Itàlia. D'aquesta manera baixa una posició en el llistat de països més envellits. I és que fins ara se situava en segona posició, només per darrere del Japó.

Les comunitats més envellides són Castella i Lleó, Astúries, Galícia i Aragó, on el 20% de la població té més de 65 anys. A l'altre extrem, les Canàries i les Balears, on la població és més jove.

L'estudi mostra també que ha augmentat l'esperança de vida, que se situa en els 79,7 anys: 76,3 la dels homes, i 83 la de les dones.

D'altra banda, per al 90% de les persones grans la pensió és la seva única renda. A més, nou de cada deu viuen en una vivenda de propietat amb la majoria de necessitats cobertes, tot i que generalment hi falta calefacció central.

Finalment, l'estudi posa de manifest que la responsabilitat en l'atenció a les persones grans continua recaient en les dones, perquè, tot i que els serveis d'ajuda a domicili han crescut en els últims anys, només el 4% de la població gran disposa d'aquest servei i un 3,5% té teleassistència; una realitat que podria millorar amb l'entrada en vigor, recentment, de la llei de dependència.

Anar al contingut