Sant Joan Despí

Duran es queda a Madrid però mantenint un lligam amb la Generalitat

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, continuarà com a portaveu de Convergència i Unió a Madrid i no s'incorporarà al futur govern català d'Artur Mas. Tots dos han convingut que Duran és més efectiu al Congrés dels Diputats, però que col·laborarà amb el govern català en matèria de política exterior i en especial en els afers de la zona mediterrània. Mas ha subratllat que és el millor tenint en compte la situació econòmica espanyola i els interessos de Catalunya.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida es queda com a portaveu del grup parlamentari de CiU al Congrés. Mas ho ha anunciat després de considerar que les qüestions pendents a Madrid fan necessària una persona de la solvència de Duran. El líder de CiU ha afirmat que Duran es quedarà "un temps llarg" a Madrid, però que el tindrà molt en compte en qüestions com la política internacional, especialment pel tema de la zona mediterrània. Mas també ha explicat que comptarà amb Duran per a qüestions com els traspassos i les competències.

Duran i Lleida ha agraït a Mas l'oferiment i ha subratllat "l'honor" de rebre aquesta oferta, però ha insistit que la decisió s'ha pres tenint en compte "els pròxims mesos, fonamentals" per a la política econòmica de l'Estat i per al futur per la proposta de pacte fiscal.

El líder democratacristià ha anat més enllà i ha precisat que es mantindrà al Congrés almenys fins al final de legislatura, i també que tornarà a ser candidat de la coalició per a les pròximes eleccions generals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut