Madrid

Dos humoristes enganyen De Cospedal i li fan creure que Puigdemont és un agent rus

Li diuen que Carles Puigdemont treballa per als serveis secrets russos sota el nom de Cipollino i ofereixen desplaçar a Catalunya unitats de l'exèrcit letó per ajudar les tropes espanyoles

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha estat la protagonista d'una broma que li han fet dos humoristes russos, que s'han fet passar per l'assessor i el titular del Ministeri de Defensa de Letònia.

En una conversa telefònica, difosa per l'agència russa de notícies Sputnik, li diuen que Carles Puigdemont és un espia rus que treballa des de fa temps per a la intel·ligència russa sota l'àlies de "Cipollino". Cospedal es mostra sorpresa i els pregunta des de quan tenen aquesta informació. Cospedal també assegura que tenen la situació a Catalunya més controlada.

 

Els suposats polítics letons també li diuen que un 50% dels turistes russos que visiten Barcelona són, en realitat, espies d'aquell país. Una xifra que sorprèn la ministra.

En un moment de la conversa, els dos humoristes, Alexei Stoliarov i Vladímir Kuznetsov, li diuen a Cospedal que saben el sobrenom que Puigdemont té dins els serveis secrets russos, Cipollino.

 

Cipollino és el protagonista d'un conte infantil italià molt conegut escrit per Gianni Rodari l'any 1951:

"No sé què estan planejant fer amb Puigdemont, però no s'ha de jugar amb ell. És una història perillosa. Puigdemont treballa per a la intel·ligència russa des de fa temps."


"També coneixem el seu sobrenom... és Cipollino. Voldria que s'ho prengués seriosament. En aqualsevol cas estem disposats a donar-los suport amb el desplaçament del nostre exèrcit a territori de Barcelona en terminis molt curts."

Els dos humoristes ofereixen a la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, desplaçar quan ella decideixi tropes de l'exèrcit letó a territori català per ajudar l'exèrcit espanyol.

 

 

De Cospedal agraeix en diverses ocasions la trucada del "ministre letó" i es compromet a traslladar tota la informació al president del govern espanyol Mariano Rajoy. Fins i tot planteja la possibilitat d'organitzar una trobada a Göteborg​ entre el president espanyol i el seu homòleg letó o amb el ministre letó de Defensa, en el seu defecte.

 

Sobre la situació a Catalunya, De Cospedal trasllada al "ministre letó" que "la situació està més controlada" i recorda les "mentides" de l'independentisme català, que, assegura, "ja s'estan desenmascarant a tot Europa". Insisteix en què és important "que es conegui tota la veritat" sobre la possible col·laboració del govern de Puigdemont i d'ell mateix amb la intel·ligència russa.

L'agència russa de comunicació va difondre la conversa amb la ministra de Defensa d'Espanya ahir a la tarda, poc desprès que el govern de Mariano Rajoy va començar a refredar el to sobre la suposada ingerència de Rússia en el procés català.

Dolores de Cospedal va reaccionar ahir a última hora de la nit a aquesta broma dels humoristes russos. En un tuit, De Cospedal assegura que va sospitar de la trucada perquè no van voler tenir la conversa en anglès, com assegura que va proposar, i que es va limitar a deixar-los parlar. "Ara sé que eren russos", conclou:

 


El Partit Popular també ha reaccionar a la trucada dels dos humoristes russos. Insisteixen en la tesi de les ingerències russes sobre Catalunya:

 


 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21DReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut