Els Mossos s'enduen el detingut d'un domicili de Roda de Ter (ACN)
Els Mossos s'enduen el detingut d'un domicili de Roda de Ter (ACN)
Roda de Ter

Dos detinguts en una operació dels Mossos contra el jihadisme a Roda de Ter

El conseller Jané ha explicat que tenen antecedents policials per accions violentes i que ja havien aconseguit radicalitzat dues dones

RedaccióActualitzat

Operació antiterrorista dels Mossos d'Esquadra a Roda de Ter des de les quatre d'aquesta matinada. La policia catalana fa escorcolls en tres domicilis d'aquest municipi d'Osona. Hi ha dues persones detingudes. Són dos homes de 26 i 37 anys de nacionalitat marroquina. L'operació està dirigida per l'Audiència Nacional i es fa en el marc de la investigació per delictes relacionats amb el terrorisme jihadista. En concret, es tracta de delictes de captació i activitat a la xarxa.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que els detinguts eren molt actius a la xarxa i que havien radicalitzat dues dones de 19 i 31 anys:

"Tenien una activitat potent a la xarxa. Havien difós missatges jihadistes. Tenen antecedents policials per delictes violents. I ja havien aconseguit adoctrinar a dues dones catalanes (...) Els detinguts eren persones altament radicalitzades"

Segons Jané, la investigació dels mossos va començar ara fa deu mesos després que policies municipals detectessin la radicalització d'una de les dones. Ara, els investigadors, amb el material que puguin recollir en els tres domicilis, determinaran quin vincle tenia aquesta cèl·lula amb Estat Islàmic i si tenien previst actuar a casa nostra. Els dos detinguts els traslladaran possiblement aquest dijous a Madrid per declarar divendres a l'Audiència Nacional.

 

 

Justament ara fa una setmana, la Guàrdia Civil va detenir un home marroquí de 43 anys a Santa Coloma de Farners, acusat d'haver finançat Estat Islàmic. Formava part d'una família amb diversos membres detinguts prèviament, i un dels seus germans havia mort en combat a Síria.

Coincidint amb aquesta operació policial a Catalunya, les forces de seguretat també han detingut una persona a Benetússer, a la comarca valenciana de l'Horta Sud, acusada d'adoctrinament i col·laboració amb l'autoanomenat Estat Islàmic. El detingut és un home de 45 anys a qui atribueixen centenars de publicacions amb contingut terrorista a internet que tenien com a objectiu captar i reclutar persones per a la causa jihadista.

Anar al contingut