Vilafranca del Penedès

Dones musulmanes denuncien que els neguen l'entrada a la mesquita de Vilafranca del Penedès per fer-hi classes

RedaccióActualitzat

Un grup de dones musulmanes de Vilafranca del Penedès denuncien el tracte que reben de la mesquita de la ciutat. Segons han explicat a Catalunya Ràdio, el president i el secretari del centre els neguen l'entrada per fer-hi activitats que no siguin estrictament les religioses.

Fa sis anys, aquest grup de dones van començar a fer classes de català, castellà i àrab a la mesquita, i en fa quatre que també feien altres activitats culturals fora de la mesquita. Aquest va ser el detonant perquè els dos líders del centre religiós els prohibissin ara fer-hi classes.

La portaveu de l'associació, Mariam Gailan, explica a Catalunya Ràdio que els van dir que no hi podien fer aquestes activitats.

"El que fèiem tacava la imatge de l'islam. Ens diuen que l'islam no permet aquestes coses. Que, segons la xaria que s'han inventat en la seva mentalitat patriarcal i masclista, no podem fer aquests actes ni barrejar-nos amb la gent d'aquí."

Asseguren que no els convé que les dones tinguin coneixements.

Algunes de les dones d'aquesta associació denuncien amenaces anònimes. Ho explica Nawal Chiid.

"Ens han humiliat molt, però no vull fer mal a aquesta comunitats. Estimo la meva religió i sé que la meva religió em dóna forces i em respecta com a dona. No poden venir dos homes fent servir el nom de l'islam i, amb el seu fanatisme, fer-nos fora."

El president i el secretari de la mesquita també han apartat l'imam que treballava a Vilafranca des de feia quinze anys i que donava suport a les activitats impulsades per aquesta associació. Les dones asseguren que l'han fet fora perquè "és una persona culta".

Ni el president ni el secretari de la mesquita van voler comentar els fets a Catalunya Ràdio.

Gailan assegura que Vilafranca no és un fet aïllat. Diu que hi ha altres mesquites on passa, però que les dones callen.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut