Girona

Donar sang de manera regular redueix el risc de ser diabètic perquè elimina l'acumulació de ferro a l'organisme

Ho apunta un estudi que s'ha presentat aquest divendres a Girona en una jornada de recerca mèdica amb dos-cents especialistes

RedaccióActualitzat

Donar sang de manera regular redueix el risc de ser diabètic. Així ho apunta un estudi que s'ha presentat avui a Girona en una jornada de recerca mèdica de l'Institut Català de la Salut  amb 200 especialistes al Palau de Congressos de Girona.

Els investigadors de l'Hospital Josep Trueta han comprovat que persones amb diabetis, quan es van convertir en donants de sang i ho van fer 3 vegades durant 3 mesos, al cap d'un any tenien l'excés de sucre més controlat. El doctor José Manuel Fernández-Real, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, diu que la donació de sang pot ser una mesura de protecció contra aquesta malaltia. Això beneficia no només els bancs de sang sinó també la pròpia persona, segons assegura Fernández-Real, excepte en algunes persones que tenen anèmia o falta de ferro, la resta no té cap manera d'eliminar el ferro del seu cos.

Dormir bé és un factor que s'afegeix a fer exercici i a fer una dieta mediterrània, que els metges insisteixen a recomanar per intentar reduir tant la diabetis com l'obesitat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut