Barcelona

Domènech s'ofereix a pilotar la nova confluència d'esquerres que preparen els "comuns"

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que "la batalla per les banderes no és la millor forma d'aconseguir majories per transformar el país"

RedaccióActualitzat

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, es mostra disposat a encapçalar el nou projecte de confluència d'esquerres que preparen els "comuns". En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Domènech ha fet aquesta reflexió sobre aquest projecte:

"Si és una qüestió de lideratge, el puc assumir. De fet, el que estic fent és un procés d'acompanyament en la construcció d'aquest espai polític i això es pot encarnar després amb assumpció de responsabilitats en el mateix espai. També és bo que en aquest procés apareguin noves cares"

El dirigent d'En Comú Podem s'ha posat d'exemple ell mateix. Diu que posar un perfecte desconegut de candidat, pot ser un revulsiu. Domènech també ha dit que no veu, de moment, una aliança preelectoral entre el PSC i el nou espai polític que gestiona la seva formació:

"Que aquesta nova força política es presentés electoralment ja amb aliança abans d'aprovar-se per primera vegada, jo no ho veig massa. En tot cas, aquest debat no el tenim ara. Ara tenim el debat de com ens construïm"

Sobre la detenció de l'alcaldessa de Berga, Xavier Domènech ha fet aquest advertiment:

"Si el desafiament català arriba posant per davant els temes molt identitaris, probablement tindrà problemes per triomfar (...) La batalla per les banderes no és, probablement, la millor forma d'aconseguir majories per transformar el país. No dic que no sigui legítim, estic parlant més d'un tema estratègic si es vol"

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut