El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech
El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech
Barcelona

Domènech rebutja investir Puigdemont: "No és un veto personal, no farem com la CUP"

El candidat de Catalunya en Comú-Podem: "És evident que els guanyadors són Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, que no és una bona notícia, perquè són les forces que representen més clarament el bucle dels últims temps i són forces de dretes".

RedaccióActualitzat

El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que no faran president Carles Puigdemont ni cap altre candidat de JxCat i que en la nova legislatura estaran a l'oposició.

"No és un veto personal a Carles Puigdemont, no farem 'un Mas' com la CUP".

Domènech ha afegit que "el gran creixement" de Ciutadans es deu a la confrontació política que hi ha hagut els darrers temps a Catalunya, que ha portat a aquest resultat "una força marcadament neoliberal i anticatalanista" i a "una dinàmica diferent del 27S", en produir-se un decantament clar cap a la formació taronja "com a reacció a la unilateralitat".

"És evident que els guanyadors són Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, que no és una bona notícia, perquè són les forces que representen més clarament el bucle dels últims temps i són forces de dretes que han votat polítiques antisocials i han tingut la virtut de votar junts les retallades a drets socials i a drets d'altres governs".

El candidat de CatComú ha lamentat que siguin "forces de dretes" les que s'han imposat en aquests comicis. A l'altre extrem de l'arc parlamentari, diu, Mariano Rajoy apareix com el "gran derrotat".

L'aplicació del 155, les mesures "repressives" i la seva "falta de proposta" han sentenciat una resposta "contrària" al PPC, ha argumentat. Davant d'això, reclama:

"Cal superar el 155, recuperar l'autogovern i tornar a una situació de normalitat democràtica, que significa cessar la idea que els conflictes polítics es poden resoldre per la via penal".

Al marge de la "reflexió com a espai" dels comuns, Domènech considera necessari "una reflexió en el catalanisme progressista davant el retrocés electoral", que s'ha produït, segons considera perquè "alimentar les vies que ens fan més febles com a país, perjudica les forces que poden construir l'eix central". Per aquest camí, adverteix, hi haurà "cada vegada més dretes i un país més dividit".

Des de l'oposició, els comuns confirmen la necessitat de continuar treballant per seguir construint aquest espai polític que va néixer a l'abril.

"Un espai que hem ampliat i seguirem ampliant, que apostarà per la no confrontació, i per construir des de la transversalitat i la defensa dels drets socials".

Després d'admetre que la seva formació no va poder superar la dinàmica de blocs, Domènech considera que els resultats no es poden extrapolar a les futures eleccions locals:

"El que s'està fent a l'Ajuntament de Barcelona té una força enorme en termes socials i això serà valorat a les eleccions municipals".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DEn comúArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut