Elor Azaria amb la seva mare, sortint d'escoltar la sentència aquest dimarts a Tel Aviv (Reuters)
Elor Azaria amb la seva mare, sortint d'escoltar la sentència aquest dimarts a Tel Aviv (Reuters)
Tel Aviv

Divuit mesos de presó per al soldat israelià que va disparar al cap a un jove palestí

El jove, ferit i immobilitzat a terra, esperava atenció mèdica. És el primer militar israelià que troben culpable d'homicidi voluntari des del 2005

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha fet pública la sentència d'un tribunal militar contra Elor Azaria, el sergent de l'exèrcit israelià que va matar d'un tret al cap un jove palestí que, ferit i estirat a terra, esperava atenció mèdica: l'han condemnat a 18 mesos de presó.

Azaria, que ha anat a rebre la sentència a Tel Aviv acompanyat de la família i els amics, i amb desenes de persones a l'exterior del tribunal donant-li suport, ha rebut la notícia amb molta alegria, perquè hi havia una petició de 20 anys de presó.

Un cas molt mediàtic que ha aixecat molta polèmica

El sergent ja fa 12 mesos que està en presó preventiva i va ser declarat culpable d'homicidi voluntari el 4 de gener. El cas va prendre notorietat quan les imatges del 24 de març de l'any passat que el mostren disparant un tret al cap a Abdul Fatah al-Sharif van fer la volta al món. El jove palestí estava ferit a terra després d'intentar atacar uns soldats amb un ganivet.

 

♦ Condemnat per homicidi el soldat que va matar un palestí que estava ferit a terra

El judici del sergent ha aixecat polèmica a Israel, on hi ha hagut manifestacions de suport. Azaria és el primer militar israelià condemnat per homicidi des del 2005. Diverses personalitats polítiques, entre elles el primer ministre Netanyahu, han demanat l'indult per al soldat. De fet, segons les enquestes, un 70% de la població israeliana està a favor que se l'indulti.

Els palestins es queixen que és una pena massa baixa

Molt al contrari, el govern palestí considera que aquesta sentència és l'equivalent a un "semàfor verd" pels "crims dels soldats israelians". Ho ha dit Tareq Richmaoui, portaveu del govern palestí, que també ha qualificat la sentència de "càstig lleuger".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut