Persones evacuades i agents de policia, a l'exterior de l'edifici on hi ha el diari "Capital Gazette", on s'ha produït el t…
Persones evacuades i agents de policia a l'exterior de l'edifici on hi ha el diari "Capital Gazette", on ha tingut lloc el tiroteig (Reuters)

Mata cinc persones per venjança a la redacció d'un diari d'Annapolis, als EUA

Han detingut el presumpte autor de la matança, un home que va perdre una demanda contra el diari

RedaccióActualitzat

Cinc persones han mort aquest dijous en un tiroteig a Annapolis, a l'estat nord-americà de Maryland, a prop de la capital dels EUA, Washington.

El tiroteig s'ha produït a la redacció del diari "Capital Gazette" i el presumpte autor dels trets està detingut. Els morts són 4 periodistes i un agent de vendes del diari.

Poc després dels fets, les autoritats han informat en una compareixença que, a més dels morts, també hi havia "diverses persones greument ferides".

 

 

Tuitejar a sota la taula

Phil Davis, periodista especialitzat en successos al diari atacat, ha tingut la sang freda de tuitejar des de sota de la seva taula de despatx durant el tiroteig:

"Un home armat ha disparat contra les portes de vidre de la redacció i ha obert foc sobre molts treballadors."

"No hi ha res més terrorífic que sentir com tirotegen els companys mentre tu estàs sota la teva taula i sents com l'atacant carrega l'arma."

 



La policia, avisada ràpidament, ha arribat a la redacció pocs minuts després de l'inici de l'atac i ha trobat l'atacant amagat sota una taula i amb l'arma a una certa distància i l'ha detingut. No n'ha donat informació, però mitjans nord-americans asseguren que és Jarrod Ramos, de 38 anys, i el mòbil hauria estat la venjança.

 

Assetjador a Facebook

Una notícia publicada el 2011 a aquest diari va explicar que Ramos havia assetjat una dona a través de Facebook, i que ell havia admès la culpabilitat.

Ramos els va demandar, però el 2015 va perdre la demanda, perquè la informació s'havia escrit basant-se en documents judicials públics i, per tant, era verídica.

Ramos hauria creat un compte a Twitter "per defensar-se" i hauria amenaçat de convertir en "cadàvers les carreres corruptes i les entitats corporatives".

Homenatge a Twitter

El diari ha homenatjat els morts a través del seu compte de Twitter:

"Avui el 'Capital Gazette' hem perdut cinc membres de la nostra família. En els següents tuits expliquem les seves brillants i meravelloses vides."

 


 

Trump: "Pensaments i pregàries"

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit que ha estat informat dels fets abans de viatjar a Wisconsin i ha dit que els seus "pensaments i pregàries" són amb "les víctimes i les seves famílies":

 

 

Anar al contingut