Barcelona

Discrepàncies internes a la CUP pel debat sobre la investidura de Mas

El corrent Poble Lliure deixa entreveure que no investir Mas és fer el joc a l'Estat, mentre que Endavant creu que amb Mas com a president mai es trencarà amb Espanya

RedaccióActualitzat

La investidura d'Artur Mas està provocant tensions internes a la CUP, discrepàncies que han expressat en dos comunicats dos dels corrents interns de la formació anticapitalista: Endavant i Poble Lliure. Tots dos parteixen de la premissa que no els agrada el candidat de Junts pel Sí. Ara bé, en el seu comunicat, Poble Lliure no diu obertament que han de donar suport a Mas, però insinua que no investir-lo seria fer el joc a l'estat espanyol i l'oligarquia. La seva consigna és forçar la ruptura democràtica amb l'estat espanyol per construir la República Catalana.

" Substituir la batalla política actual per reivindicacions reformistes sense perspectives estratègiques, plantejar l'objectiu vague d'una vida digna, impossible dins el marc autonòmic, sense constatar la necessitat de ruptura amb l'estat espanyol, és fer el joc al poder opressor."

En canvi, Endavant, en el seu text, considera que només es podrà trencar amb Espanya si s'aparta de la presidència Artur Mas, a qui relacionen amb les elits econòmiques, la corrupció, les retallades, les privatitzacions i la repressió política.

"Només apartant-lo  (Artur Mas) de la presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l'Estat."

Salellas no descarta que la CUP es fracturi

El diputat de la CUP Benet Salellas ha explicat que no hi ha una posició comuna en la formació per acceptar Mas com a president per evitar unes eleccions al mes de març. Segons ha admès, les sensibilitats internes són molt diferents a les assemblees de la Catalunya interior i a la metropolitana, i no descarta que la CUP es fracturi si han de triar entre investir Mas o repetir eleccions.

Salellas també ha dit que la CUP podria abstenir-se en una votació d'investidura després de les eleccions del 20 de desembre si hi hagués abstencions en altres grups parlamentaris.

Aquesta setmana, la CUP fa assemblees territorials i diumenge hi haurà una jornada de debat per informar la militància de l'estat de les negociacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut