Pla general d'una tanca de vegetació cremada a Cerdanyola del Vallès imatge dels Mossos d'Esquadra del 14 d'agost del 2016. (Horitzon…
Pla general d'una tanca de vegetació cremada a Cerdanyola del Vallès imatge dels Mossos d'Esquadra del 14 d'agost del 2016. (Horitzontal)

Detinguts quatre menors per provocar una trentena d'incendis a Cerdanyola del Vallès

Actualitzat

ACN Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves menors d'edat com a presumptes autors d'una trentena d'incendis provocats a diferents punts del nucli urbà de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Els menors van ser enxampats des de juny d'enguany fins a l'11 d'agost. Segons els Mossos, es dedicaven a cremar contenidors, vehicles i brucs i matolls situats a prop d'edificis habitats, també vegetació pròxima al Parc Natural de Collserol, amb el risc d'incendi forestal que això suposava. Un dels detinguts va ser enxampat amb cendra a les mans, al costat d'un xiprer que cremava. La Fiscalia de Menors s'ha fet càrrec dels menors detinguts.

Des de finals de juny els Mossos van detectar un seguit d'incendis provocats en diferents punts de Cerdanyola. Els danys que van provocar aquests incendis en les instal·lacions o propietats afectades van arribar a superar els 150.000 euros, a més, en alguns casos, es van registrar fins a 10 incidents en una sola nit. Aquests fets van ser considerats d'elevat risc atès que ens trobem en mesos de calor i de risc natural d'incendi i, a causa d'això, es va activar un dispositiu nocturn conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola del Vallès amb l'objectiu de localitzar els possibles autors. Els autors eren un grup de nois joves, menors d'edat, que sovint actuaven i es desplaçaven en grup. El dispositiu conjunt va permetre la detenció de quatre menors d'edat i dos joves més van ser denunciats. La darrera detenció es va produir la matinada de l'11 d'agost, quan es van localitzar un parell de joves prop d'un xiprer que cremava. Un d'ells duia cendra a les mans i els agents el van detenir, l'acompanyant va ser denunciat.

Anar al contingut