Captura del tuit amb el missatge que va provocar l'epilèpsia
Captura del tuit amb el missatge que va provocar l'epilèpsia
Maryland

Detingut un home per provocar un atac epilèptic a un periodista via Twitter

Les imatges animades, amb colors cridaners i moviments ràpids, van provocar un atac epilèptic i un vessament cerebral a un periodista de "Vanity Fair"

RedaccióActualitzat

La policia de Maryland ha detingut un home acusat d'haver enviat un tuit amb imatges animades (GIF) que haurien provocat un atac epilèptic al periodista de "Vanity Fair" Kurt Wichenwald.

La piulada que va provocar una convulsió epilèptica a Wichewald deia que mereixia tenir una convulsió per un article que havia escrit. L'amenaça anava acompanyada d'imatges amb llums intensos i estridents pensats per provocar una reacció neurològica en el receptor.

El periodista i escriptor va tenir un atac d'epilèpsia tot just després de veure les imatges. L'episodi es va agreujar minuts desprès, perquè l'atac epilèptic va anar seguit d'un vessament cerebral. Ara, l'FBI n'hauria trobat el responsable:

 


L'FBI ha pogut detenir l'home després d'una llarga investigació de tres mesos. El detingut s'enfronta a càrrecs per ciberassetjament.

El compte originari que va enviar el missatge ja ha estat suspès.

Ara s'investiga una quarantena més de persones que van enviar missatges similars al periodista dies després del primer atac.

No és la primera vegada que Eichenwald denuncia que és objecte d'atacs via Twitter amb la intenció de provocar-li un atac. El periodista havia explicat de manera pública que té epilèpsia i hipersensibilitat a determinats estímuls cridaners.

Kurt Wichenwald també ha rebut atacs de Donald Trump. Després d'escriure un article crític amb la figura de l'ara president nord-americà el mes de desembre passat, Trump va tuitejar que "Vanity Fair" tenia "números molt pobres". L'article crític amb Trump coincideix amb les dates en què Wichenwald va denunciar els atacs.

 

Anar al contingut