Els primers rescats de Fons de Pensions no es podran fer fins al 2015
Els primers rescats de Fons de Pensions no es podran fer fins al 2015
Girona

Detingut un home a Girona per apropiar-se de la prestació d'incapacitat d'un familiar

El detingut es va arribar a apropiar de 3.722 euros canviant la domiciliació bancària on s'ingressava la prestació social

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir dimarts passat un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i usurpació de l'estat civil.

A principis d'agost, un ciutadà es va presentar a la comissaria dels Mossos de Girona per denunciar que des del maig havia deixat de percebre la pensió de la Seguretat Social, que era de 930,49 euros al mes, així com la paga de vacances d'estiu, prestació que tenia assignada per una incapacitat del 80%. En total, en aquests quatre mesos havia deixat de percebre la quantitat de 3.722 euros.

La víctima va explicar als agents que quan va preguntar a la Seguretat Social per la falta dels pagaments li van comentar que alguna persona havia canviat el número de compte corrent i l'entitat bancària on habitualment tenia assignada la pensió.

El ciutadà també els va comentar que el gener passat li havien sostret el document nacional d'identitat i li havien fet reintegraments d'efectiu per valor de 7.700 euros. Per aquells fets, els Mossos van detenir, el 28 de febrer, un familiar seu que havia obert un compte corrent on havia ingressat 6.550 euros amb diversos reintegraments fets des del compte corrent de la víctima. Per tot això, la víctima tornava a sospitar que el mateix familiar podia ser l'autor de l'estafa.

La unitat d'investigació de Girona, que es va fer càrrec de les investigacions, va concloure que aquest mateix familiar havia obert una llibreta en una nova entitat bancària de Girona després d'apropiar-se del document nacional d'identitat de la víctima.

El mateix dia que va obrir el compte corrent va canviar les dades de domiciliació bancària de la Seguretat Social per cobrar la prestació que tenia assignada el seu familiar per incapacitat. Per tant, les prestacions a cobrar passarien a ingressar-se mensualment al compte del detingut.

Des d'aquell moment, l'estafador va deixar la víctima en una situació econòmica precària, ja que depenia totalment de la pensió, i el compte corrent quedava amb un romanent de tan sols uns cèntims d'euro.

La investigació va concloure que l'estafador era l'excunyat de la víctima i el van tornar a detenir el 5 de setembre.

El detingut, a qui consten diversos antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 6 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut