Concentració per reclamar la llibertat de Roberto Mesa (ANC)
Concentració per reclamar la llibertat de Roberto Mesa (ANC)

Detingut per escriure "Los Borbones, a los tiburones" al seu mur de Facebook

El jove de Tenerife està acusat d'odi i injúries a la Corona per comentaris al Facebook

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut un jove a Tenerife, acusat d'odi i injúries greus a la Corona per comentaris al Facebook, amb motiu de la visita del rei Felip VI.

Roberto Mesa és un activista vinculat a diferents moviments socials i se l'ha detingut, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC), per una investigació d'"alta complexitat" que ha estat declarada com a secreta.

La germana de Roberto Mesa ha assegurat que la detenció "no és casualitat" a causa del seu activisme social a Canàries i a Espanya.

 

"No és casualitat que ens vulguin fer callar, no permetrem que ens facin tenir por per dir el que pensem"

 

Segons la seva advocada, Alicia Mújica, els agents han arribat a casa del jove aquest dijous a les 8 del matí, han detingut l'acusat i s'han endut el seu equip informàtic. Se l'ha traslladat a la Comissaria de Policia Nacional de Tres de Mayo. Poc després, al mateix lloc, s'hi ha organitzat una concentració per reclamar la seva llibertat.

Mesa passarà a disposició judicial aquest divendres, ja que durant aquest dijous, els serveis policials s'han dedicat a analitzar els equips informàtics.

Anar al contingut