Barcelona

Detingut a Portbou el suposat membre d'ETA Iker Aguirre Bernadal amb manuals per a la fabricació d'explosius

Agents de la Policia Nacional han detingut el suposat membre alliberat d'ETA Iker Aguirre Bernadal. La detenció s'ha produït a Portbou en un tren procedent de Perpinyà amb destinació a l'estació de Sants de Barcelona. El detingut portava sis documents d'identitat falsos, 3.000 euros i diversos documents, inclosos manuals per a la fabricació d'explosius. Aguirre Bernadal té vigent una ordre judicial de recerca, detenció i ingrés a la presó dictada el juliol del 2004 per l'Audiència Provincial de Biscaia. Se l'acusa d'atemptat i desordres públics. Segons experts en la lluita antiterrorista, Aguirre tenia per objectiu crear una estructura estable d'ETA a la zona mediterrània.

Actualitzat

El presumpte membre alliberat (a sou) d'ETA ha estat detingut quan viatjava a bord d'un tren procedent de França i amb destinació a l'estació de Barcelona-Sants. Aguirre, que segons sembla anava desarmat, no ha ofert resistència en ser detingut.

La policia, que ja ha traslladat el detingut a Madrid, investiga el motiu del viatge d'Iker Aguirre i si pogués tenir la missió d'organitzar alguna infraestructura per a la banda terrorista en algun punt del litoral mediterrani. També intenta conèixer on estava domiciliat anteriorment el detingut, possiblement en algun punt del sud de França.

La detenció ha estat possible per la intensificació dels controls que la Policia Nacional porta a terme des de fa temps als transports públics, trens i autobusos, que travessen la frontera per detectar la presència de delinqüents internacionals.

Anar al contingut