El mossèn de Sant Hilari Sacalm va ser víctima d'un robatori violent l'abril del 2006.
El mossèn de Sant Hilari Sacalm, Carles Giol, va ser víctima d'un robatori.
Irun

Detenen a Irun l'acusat d'atracar diverses rectories de les comarques gironines

L'Ertzaintza ha detingut a Irun un home acusat d'atracar presumptament diverses parròquies de la demarcació de Girona. Se li imputen els assalts violents a les rectories de Sant Hilari Sacalm, Besalú i Bàscara. Els fets van tenir lloc entre els anys 2006 i 2007 i van causar alarma social a la zona. L'home ha passat a disposició judicial.

Actualitzat
La policia basca va detenir dimecres a la nit a Irun un home de 40 anys acusat de ser una de les persones que, presumptament, van atracar diverses rectories de petites localitats de Girona entre els anys 2006 i 2007. Els fets es remunten, doncs, a fa quatre anys, quan es van produir tres assalts violents en parròquies i dependències religioses de Sant Hilari Sacalm, Besalú i Bàscara.

El detingut actuava amb un altre còmplice i el seu "modus operandi" era sempre el mateix. Tocaven al timbre de la rectoria per demanar ajuda al capellà i després es tapaven la cara amb un passamuntanyes, l'intimidaven amb una pistola, el lligaven i s'emportaven tots els objectes de valor i diners que trobaven. Un cop fet el robatori, deixaven el mossèn lligat en una habitació fosca i li tallaven la connexió telefònica per assegurar-se la fugida.

Segons ha informat aquest divendres l'Ertzaintza, l'home, buscat pels Mossos d'Esquadra des del moment dels fets, acumulava diverses ordres judicials i policials de detenció i tenia precedents de falsificació documental. En el moment de la detenció, l'home anava acompanyat de la seva filla menor d'edat, que ha estat acollida temporalment pels Serveis Socials. El detingut es troba ara a disposició judicial.
Anar al contingut