Els Mossos alerten dels segrestos virtuals
Els Mossos alerten dels segrestos virtuals
Barcelona

Detecten 33 casos de segrest virtual aquest any, un més que en tot el 2015

Una quinzena dels segrestos s'han fet des del 25 de juny fins ara i aquest dimarts s'hauria fet el primer pagament efectiu consumat, de 1.200 euros

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detectat 33 casos de segrest virtual -simular un segrest per estafar diners als familiarsdes de començament d'any, un més que en tot el 2015, amb un repunt en els últims 11 dies.


I és que des del 25 de juny hi ha hagut 15 casos d'aquest tipus, en els quals es contacta amb la víctima per telèfon per fer-li creure que s'ha segrestat un familiar per cobrar un rescat.


Els Mossos alerten que els delinqüents acostumen a demanar quantitats baixes, no deixen penjar el telèfon i truquen des de números ocults o des de Xile.

El cap de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos, Enric Martínez, ha assegurat a RAC1 que els delinqüents fan trucades "aleatòries" i busquen víctimes de la zona alta de Barcelona.

La Policia catalana va rebre aquest dimarts una denúncia de la primera víctima de Catalunya que ha pagat: va enviar 1.200 euros a Xile a través d'un locutori pel presumpte segrest de la seva filla.

Els Mossos han alertat que els segrestos virtuals són una estafa i han difós un vídeo a les xarxes socials de com actua la banda de segrestadors:

 

Davant de tot plegat, els Mossos han advertit les futures víctimes que facin creure als delinqüents que pagaran, que no donin cap dada personal i que gravin la conversa, així com que truquin al Servei d'Emergències de la Generalitat, el 112.

Anar al contingut