Barcelona

Desarticulen un grup de carteristes que acumulava 568 denúncies per robatoris al metro

El grup criminal actuava al Metro de Barcelona i ha acumulat 1.273 identificacions policials i 568 denúncies en 9 mesos

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) han desarticulat un grup criminal de carteristes reincident que actuava al Metro de Barcelona i que en 9 mesos acumulava 1.273 identificacions i 568 denúncies.

El grup, format per sis noies, hauria arribat de manera esglaonada des de Romania a Catalunya a començaments del 2018 i, des de llavors, han acumulat 1.273 identificacions policials i 568 denúncies.

Tal com apunten els Mossos d'Esquadra, en el moment de la investigació, iniciada a principis del mes d'abril, totes les membres del grup vivien en el mateix domicili ubicat a l'Hospitalet de Llobregat i es desplaçaven en metro per començar la jornada delinqüencial a Barcelona. La seva activitat delictiva se centrava bàsicament en les estacions d'Urquinaona, Sagrada Família, Espanya, Sants Estació i Passeig de Gràcia.

 

 

Habitualment actuaven en grups de 2 a 4 persones a les escales i passadissos del suburbà, robant en la majoria dels casos diners, càmeres i telèfons. Entre les seves víctimes escollien dones d'edat avançada i turistes.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos membres del grup l'1 d'agost que van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial i, un cop al carrer, una patrulla de la Guàrdia Urbana les va detenir "in fraganti" quan assaltaven un altre turista.

La resta del grup criminal tenen ordres de recerca i detenció i a hores d'ara no se les ha tornat a localitzar al suburbà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut