Un operari manipula l'explosiu per desactivar-lo
La bomba és de fabricació nord-americana i d'uns 250 kg de pes
Berlín

Desallotjat un barri de Berlín per la troballa d'una bomba de la II Guerra Mundial

Uns treballadors de la construcció van trobar divendres la bomba sense explotar en el solar on treballaven

RedaccióActualitzat

El barri berlinès de Kreuzberg  està en estat d'alerta des que divendres uns treballadors de la construcció van trobar en el solar en què treballaven una bomba de la II Guerra Mundial sense explotar. La bomba és en un solar situat a només 100 metres del Museu Jueu.

Es tracta d'un artefacte explosiu d'uns 250 kg i de fabricació nord-americana.

 

Les autoritats han decidit desactivar la bomba aquest diumenge al mateix solar on l'han trobat. Per fer-ho han desallotjat des de les 9 del matí pràcticament tot el barri: unes 11.000 persones han estat obligades a deixar les seves cases amb les coses necessàries per passar la jornada fora de casa. Els turistes que arriben fins el barri observen sorpresos com la policia els impedeix accedir fins el Museu Jueu.

 

Els tècnics especialistes han acomodat l'explosiu en una base sobre la que treballa una màquina per desactivar l'espoleta de l'artefacte. Un cop inutilitzada la bomba, els veïns desallotjats podran tornar a les seves cases. Però les feines per desactivar l'explosiu són més lentes del que esperava la policia i potser no podran tornar al barri fins ja entrada la nit.

Anar al contingut