Piotr Verzílov, l'activista que podria haver estat enverinat
Piotr Verzílov, l'activista que podria haver estat enverinat

Denuncien que un "pussy riot" en estat crític podria haver estat enverinat

Piotr Verzílov va començar a perdre la vista, la parla i la mobilitat, segons ha explicat la seva parella

Actualitzat

Un activista del grup de protesta rus Pussy Riot ha ingressat a la unitat de toxicologia d'un hospital de Moscou amb un pronòstic greu. La víctima, Piotr Verzílov, podria haver estat enverinada, segons ha informat el grup punk a Twitter:

"El nostre amic, germà, camarada Petr Verzílov està en reanimació. La seva vida corre perill. Creiem que ha estat enverinat."

 


L'activista, de 30 anys, va participar al juliol en una protesta contra el president rus, Vladímir Putin, que pretenia reivindicar la llibertat d'expressió.

Juntament amb tres dones del grup anti-Kremlin, va saltar al camp de l'estadi de Moscou durant la final del Mundial de futbol. Per l'acció, va passar 15 dies a la presó.
 

 

Després d'acompanyar a judici una de les activistes amb qui va protestar fa dos mesos, Verzílov va començar a perdre la vista, la parla i la mobilitat, segons ha explicat la seva parella, Veronika Nikúlsxina, al diari digital Meduza:

"Entre les vuit i les deu el seu estat va empitjorar gradualment. Primer va ser la seva vista, després la seva capacitat de parla i després la de moure's."

Nikúlshina ha relatat que, després que arribessin els metges, va començar a tenir "convulsions" i a l'ambulància ja "balbucejava":

"Va caure en un estat inconscient i va deixar de respondre i de reconèixer-me."

 

Els metges consideren que l'estat de l'activista podria deure's al consum de fàrmacs que s'utilitzen per tractar diversos símptomes, però que, si se n'ingereixen dosis inadequades, poden produir aquests efectes. La família es nega a acceptar aquesta hipòtesi.

Els amics de Verzílov han explicat a Meduza que la mare de l'activista va intentar visitar-lo aquest dimecres, però que el personal de la clínica no la va deixar veure'l:

"A l'hospital, li van dir que no tenien permís per donar aquesta informació. Li van dir que anés a fora i van ser poc respectuosos. Van dir que no podia quedar-se i van insistir que no podien donar-li cap dada sobre el seu fill fins que ell mateix firmés l'autorització."

Anar al contingut