Vista frontal del vaixell 'Rhapsody' atracat al Port de Barcelona el 20 de setembre del 2017
Vista frontal del vaixell 'Rhapsody' atracat al Port de Barcelona el 20 de setembre del 2017

Queixes pel menú de la nit de Nadal dels policies desplaçats a Catalunya

Tres sindicats policials es fan ressò del descontentament dels agents, que en alguns casos van optar per sortir a sopar a Barcelona

RedaccióActualitzat

La qualitat dels àpats dels agents de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya continua generant queixes. En concret, aquesta vegada, sobre el sopar que els han servit durant la nit de Nadal als que s'allotgen en el vaixell fondejat al port de Barcelona.

Una de les persones que s'ha fet ressò del malestar dels agents és Alfredo Perdiguero, subinspector del CNP i fundador del SIPE, Sindicat Independent de Policia Espanyola, que, en un missatge de Twitter, mostra un fotografia de l'àpat en qüestió -espaguetis amb un musclo, croquetes, un tall de peix arrebossat i una ampolla petita d'aigua- i diu que li sembla vergonyós

 

Un altre sindicat, el majoritari SUP (Sindicat Unificat de Policia), no només han denunciat els àpats a bord del vaixell on s'allotgen molts dels agents desplaçats a Catalunya, sinó que els compara amb els que -segons diverses informacions periodístiques- els han servit als Jordis i als consellers cessats pel govern espanyol, per als quals la justícia ha dictat presó provisional sense fiança.

 

Des del sindicat CEP (Confederació Espanyola de Policia), en canvi, adrecen directament la denúncia al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. Ironitzen dient que estan segurs que haurà gaudit d'un menú "molt millor que aquest ranxo, impropi" del ministeri que dirigeix. I es fan ressò d'una informació periodística que explica que molts agents van optar per renunciar al menú de la nit de Nadal i van sortir a sopar a Barcelona. 

 

Els agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya, coneguts popularment com els "piolins" arran dels dibuixos que decoraven exteriorment el Moby Dada, un dels vaixells utilitzats per allotjar-los, s'han queixat, des del principi, de les condicions de vida quotidiana a què estaven sotmesos. 

Actualment, al port de Barcelona hi queden dos dels tres vaixells que van arribar a Catalunya al setembre per allotjar els efectius desplaçats per evitar la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

El Moby Dada va marxar a mitjan novembre, i va ser substituït per l'Azzurra, que fins aleshores era a Tarragona. L'altre vaixell és el Rhapsody. L'Azzurra, en principi, té prorrogada la seva estada al port de Barcelona fins al 12 de gener. El Rhapsody no té data concreta. 

 

Anar al contingut