Els animalistes protestaven per la mort d'una ovella, atacada pel gos d'un caçador
Els animalistes protestaven per la mort d'una ovella, atacada pel gos d'un caçador
Camprodon

Demanen que els caçadors no els matin animals rescatats

Els animalistes s'han manifestat a Camprodon contra els caçadors, que consideren un perill per als animals del Santuari Gaia

RedaccióActualitzat

La plaça de l'Ajuntament de Camprodon s'ha omplert aquest diumenge d'animalistes que han protestat per l'atac del gos d'un caçador a una de les ovelles que habiten el Santuari Gaia, el refugi d'animals de granja que hi ha al municipi.

Els responsables del refugi ja havien denunciat diverses vegades els caçadors per deixar entrar als terrenys del santuari els seus gossos, entrenats per caçar i, per tant, un perill per als animals que habiten l'espai.

En una d'aquestes incursions, un dels gossos va matar una ovella que havia estat rescatada fa tres mesos d'una granja on se la maltractava.

 

Un refugi d'animals de granja rescatats

El Santuari Gaia és un dels refugis d'animals de granja més coneguts, no sols d'Espanya, sinó també del món. Acull més de tres-cents animals de diferents espècies, des de toros fins a gallines, la majoria rescatats de granges o accidents de camions de transport de bestiar. Els seus responsables segueixen la filosofia vegana i la difonen a les xarxes socials, amb més de mig milió de seguidors a Facebook provinents d'arreu del món, molts catalans, però també d'altres països, principalment de llatinoamèrica.

A través de la seva pàgina de Facebook, els responsables del santuari expliquen la vida quotidiana dels animals rescatats i com interactuen els uns amb els altres. Van començar fa uns cinc anys a Ogassa, però l'espai del santuari se'ls va quedar petit i ara ocupen uns terrenys al terme municipal de Camprodon. No reben cap mena de subvenció pública i es financen a través dels donatius i els apadrinaments.

Unes vaques del Santuari Gaia juguen a la neu

Ja fa mesos que tenen un conflicte obert amb els caçadors de la comarca del Ripollès, que fan batudes de senglar i altres animals per les rodalies del santuari. Argumenten que els trets dels caçadors i els seus gossos tenen atemorits als animals, i que cada cop les provocacions han anat pujant més de to.

A la manifestació, els animalistes han demanat a les autoritats que els ajudin a protegir el santuari, i han exigit als caçadors que no tornin a entrar als seus terrenys.

Anar al contingut