Blanes

Demanen 30 anys de presó per al llogater acusat de matar a ganivetades el propietari del seu pis

L'agreujant de traïdoria i el robatori a la víctima mentre agonitzava són els raonaments amb què es basa l'acusació particular per demanar 30 anys de presó per a David P. R., processat per la mort del propietari del seu pis. La defensa, per la seva banda, presenta dues versions dels fets amb què demana l'absolució del seu client i també accepta la condemna d'homicidi per l'atenuant d'alteració psíquica. Els fets van succeir al gener del 2009 i arribaran a l'Audiència de Girona d'aquí a dues setmanes.

Actualitzat
L'acusació particular demana 30 anys de presó per al llogater acusat de matar a ganivetades el propietari del seu pis a Blanes, David P. R., perquè considera que va actuar amb traidorïa i, a més, mentre la víctima agonitzava li va robar la cartera i alguns documents relacionats amb el lloguer. La defensa, per la seva part, mostra dues versions: en la primera, demana l'absolució en afirmar que, tot i que víctima i detingut es van trobar aquell dia, l'acusat va passar la resta de la jornada amb la seva parella o el seu pare; i en segon lloc, accepta que el va matar amb el ganivet però demana l'atenuant d'alteració psíquica i considerar-ho homicidi.

Segons les acusacions, el 9 de gener del 2009 el propietari del pis va trucar al llogater per demanar-li que pagués els rebuts pendents i el va amencaçar de desnonar-lo i canviar el pany si no afrontava el deute. Segons el fiscal, el processat hauria anat a trobar la víctima al garatge de casa seva i, mentre estava d'esquena, li va clavar diverses vegades un ganivet de 15 centímetres de fulla. El propietari, de 70 anys, va rebre tretze ganivetades al coll, les cervicals i l'esquena, i va morir dessagnat. L'acusació particular afegeix que David P. R. va actuar amb traidorïa en considerar que la víctima no es podia defensar per atacar-lo i, a més, va aprofitar per robar-li la cartera i documents, entre els quals alguns de relacionats amb el lloguer. Per això, l'acusació particular demana 30 anys de presó, mentre que la fiscalia considera que se l'ha de condemnar a 19 anys. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana una indemnització per als dos fills de la víctima de 200.000 euros i l'acusació particular eleva aquesta quantitat fins als 435.000 euros.

La defensa
, per la seva banda, demana l'absolució perquè assegura que el processat va passar el dia amb el seu pare o la seva xicota després de trobar-se amb la víctima per pagar els rebuts endarrerits. De manera alternativa, però, també n'exposa una altra versió. Assegura que el seu client va anar a veure el propietari per demanar-li ajornar el deute o pagar-lo pintant-li la casa i, en rebre una negativa, va perdre els nervis i el va apunyalar. Per l'atenuant d'alteració psiquíca, demana que se li imputi un delicte d'homicidi. A més, nega que l'acusat li robés la cartera. En aquest cas, la condemna seria de 7 anys i la indemnització per als dos fills de la víctima seria de 120.000 euros.

Els fets, que es remunten al gener de l'any passat, està previst que arribin a l'Audiència de Girona d'aquí a dues setmanes.
Anar al contingut