La presidenta del Parlament, Núria de Gispert.
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert.
Barcelona

De Gispert avança que convocarà la junta de portaveus dimecres i augura que Mas podria firmar el decret del 9-N, el 22 o el 23/09

La presidenta del Parlament avança que convocarà la junta de portaveus dimecres per poder votar la llei de consultes el proper divendres 19 de setembre

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, podria firmar el decret de convocatòria de la consulta el dilluns 22 de setembre o el dimarts 23.
És el calendari amb què treballa la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, partint de la base que la llei de consultes s'aprovarà divendres de la setmana que ve.

De Gispert ha explicat a TV3 i a "El Matí de Catalunya Ràdio" que dimecres convocarà la junta de portaveus extraordinària per poder votar la llei de consultes el proper divendres 19 de setembre. A partir d'aquí, la normativa es publicarà al diari oficial i el president podria convocar la consulta per al 9-N entre dilluns o dimarts.

Els portaveus dels grups que donen suport a la data i la pregunta de la consulta, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, juntament amb el portaveu del PSC, van registrar aquest dimecres a la cambra catalana la petició formal perquè el ple es fes en aquesta data, dos dies després de la celebració del debat de política general.

La llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana ha rebut l'aval del Consell de Garanties Estatutàries, i segons els grups pro consulta, ha de donar cobertura legal al 9 de novembre. El PSC ja va avançar que votarà a favor de la llei de consultes, tot i deixar clar que, sota el seu punt de vista, aquesta normativa no pot emparar la convocatòria de la consulta sobiranista.

Anar al contingut