María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy, al Congrés del PP (EFE)
María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy, al Congrés del PP (EFE)
Madrid

De Cospedal, qüestionada, i sospites de tupinada al Congrés del PP

Algunes veus denuncien tupinada en la votació de l'esmena sobre l'acumulació de càrrecs que apuntava directament a la ministra i número 2 del PP, María Dolores de Cospedal

RedaccióActualitzat

Segona jornada del Congrés del PP marcada per la polèmica de l'esmena sobre l'acumulació de càrrecs al partit, coneguda com a esmena anti-Cospedal. L'esmena es va rebutjar divendres per un estret marge de 25 vots. Ara, algunes veus ja parlen de tupinada.

La polèmica podria afectar la reelecció de l'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, com a número 2 del partit.

Rajoy no revelarà la composició de la nova direcció fins que es faci el plenari, que comença a les sis de la tarda.

Cospedal, qüestionada

Divendres, el rebuig a l'esmena anti-Cospedal va provocar la dimissió de dos membres del comitè regional de Castella-la Manxa, que van parlar, fins i tot, de tupinada.

El resultat va ser de 328 vots en contra, 303 a favor i 8 abstencions. L'impulsor de l'esmena, Francisco Risueño, ha posat en dubte el resultat:

"Dir que l'esmena està rebutjada a ull és propi dels països que critiquem."

Segons Francisco Risueño, la direcció del partit no va donar cap dada concreta dels vots emesos i després va comunicar a la premsa el resultat exacte. Anuncia que demanarà els vídeos del moment de la votació, perquè assegura que van votar al voltant de 2.000 compromissaris, molts més dels vots que reconeix el partit.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, veu impossible una tupinada, perquè va ser una votació presencial, i demana a Risueño que reflexioni i accepti la derrota.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut