Barcelona

"David Bowie is", l'exposició més esperada de l'any a Barcelona

Les entrades es van posar a la venda al gener i ja n'hi ha 15 mil de venudes, tot un rècord per a una exposició

Carolina RosichActualitzat

Després de voltar pel món durant 4 anys, "David Bowie is" aterra al Museu del Disseny de Barcelona. En la gira mundial l'exposició ja l'han visitada un milió i mig de persones. I aquí serà, sens dubte, una de les exposicions de l'any. S'han venut 15 mil entrades des del gener, tot un rècord tractant-se d'una exposició.

"David Bowie is", ha estat l'exposició més vista de la història del museu londinenc Victoria and Albert, on es va inaugurar ara fa quatre anys, amb Bowie encara viu. De fet, l'artista va cedir de la seva col·lecció privada tot el material que s'hi exhibeix. I que es faci al Museu del Disseny no és casual. A més de dictar tendències musicals, Bowie també va marcar patrons estètics.

I en aquest recorregut per la trajectòria de Bowie que ara és a Barcelona, hi trobem manuscrits de cançons, fotos, objectes personals, però per sobre de tot brilla el vestuari original dels seus àlter egos, Ziggy Stardust, Aladdin Sane o el Duc Blanc. En aquesta exposició, hi són tots els Bowies. 

Per als més mitòmans, el compte enrere s'ha fet llarg. Finalment ha arribat, després d'un viatge planetari per 9 ciutats, de Tòquio a Sao Paulo.

I en aquest trajecte el visitant es retroba tots els Bowies, el que va deixar en xoc els joves dels 70, convertit en extraterrestre i cantant "Starman", des de la BBC. O el Bowie d'"Aladdin Sane", que es posava vestits fets amb vinils del dissenyador Kansai Yamamoto.

Potser conscient que deixaria una petja tan profunda com la de l'home a la lluna, el camaleó ho va guardar tot, cançons manuscrites, fotografies, i fins i tot les claus del pis que compartia amb Iggy Pop a Berlín, a qui va retratar en unes pintures inèdites.

♦ Dos premis Brit pòstums per a David Bowie

El comissari de l'exposició, Geoffrey Marsh, ens explica què trobarem en aquesta exposició i què no.

"En aquesta exposició, no hi ha gaire cosa sobre l'autèntic Bowie. És més sobre els personatges. Ell sempre deia que preferia ser un personatge que ell mateix."

I cada metamorfosi, cada nou personatge, anava acompanyada d'una nova estètica. Bowie va ser referent musical, però també una icona d'estil. Per això ara brillen sobretot el vestuari, les granotes que duia als concerts de Ziggy Stardust o l'abric amb la bandera britànica que li va dissenyar Alexander McQueen.

 


És un passeig pel bagul de records de Bowie, que, encara en vida, va acceptar ensenyar al públic la seva col·lecció privada.

 

♦ Filtrada a internet una cançó inèdita de David Bowie

Un any i mig després de la seva mort, aquesta exposició ha agafat caràcter d'homenatge. És una revisió exhaustiva a la trajectòria de l'home de les mil cares. I, al final del recorregut, un encara es pregunta: Qui era el veritable David Bowie?

Anar al contingut