Barcelona

Cues de fins a 30 quilòmetres a l'AP-7 en l'"operació sortida" de Sant Joan

Col·lapse a les carreteres catalanes en l'inici de "l'operació sortida" del pont de Sant Joan, que per a molts catalans suposa almenys quatre dies festius. Hi ha hagut retencions intermitents de fins a 30 quilòmetres a l'AP-7 per anar cap a la Costa Brava, entre Sant Cugat del Vallès i el peatge de la Roca. També hi ha hagut problemes al tram sud de l'autopista, amb 17 quilòmetres de cua entre Sant Cugat i el peatge de Martorell. Els cotxes també s'han aturat a la C-31, la C-32 i la B-20. Es calcula que ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona el 42% dels 550.000 vehicles previstos. La resta ho faran aquest dijous al matí.

Actualitzat
Els peatges de la Roca i Martorell, a l'AP-7, han tornat a ser un punt negre per a molts conductors que, abans d'arribar-hi i també després de passar-hi, s'han trobat retencions llarguíssimes que han arribat als 30 quilòmetres en sentit nord i als 17 en sentit sud. 

A la C-31 s'han registrat 9 quilòmetres de cua des de Castell d'Aro fins a Calonge. També hi ha hagut una cua d'aquestes dimensions a l'autopista del Maresme, entre Sant Adrià de Besòs i Montgat. Els cotxes també han quedat atrapats entre Alella i Premià i entre Cabrera i Mataró, sempre per anar en sentit nord. 

Un altra via amb problemes ha estat la B-20, amb cues que han arribat des del Nus de la Trinitat fins a Montgat.

Les complicacions es deuen al fet que el pont ha començat dimecres i acaba diumenge i pel fet que els desplaçaments habituals d'un cap de setmana s'han de sumar als que s'han fet per anar als llocs de revetlla.

Segons el Servei Català del Trànsit, han sortit de l'àrea de Barcelona uns 230.000 vehicles, una mica menys de la meitat dels que s'havien previst. L'estimació és que la resta aniran cap a les platges aquest dijous. 

Més de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra treballen pel pont. Hi haurà 140 punts de presència preventiva a les carreteres, tant principals com secundàries; 73 punts de control d'alcoholèmia i drogues per la revetlla, a banda de controls de casc, cinturó i transport.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut