Tarragona

Covestro tancarà la planta de Tarragona i deixarà al carrer 120 treballadors a finals del 2017

L'empresa traslladarà la seva producció fora d'Espanya i deixarà al carrer unes 120 persones

RedaccióActualitzat

Covestro, empresa filial de la química Bayer, ha anunciat que el 2017 tancarà les portes de la planta de Tarragona. En aquesta empresa es produeix MDI, un component del poliuretà que serveix per fabricar espumes rígides.

El tancament de Covestro afectarà 120 treballadors de l'empresa. A partir del tancament el 2017, la fàbrica de Tarragona se centrarà en les operacions dels sistemes de poliuretà i en el parc industrial.

El comitè d'empresa de Covestro es reunirà amb la direcció de la companyia dimecres vinent per obrir negociacions. El secretari general de la Federació d'Indústries Afins (FIA) de la UGT de Tarragona, Àngel Clua, diu que primer volen parlar abans de mobilitzar-se:

"Seurem i, a partir d'aquí, si veiem que s'han de fer mobilitzacions i pressions, ho farem"

El secretari general de la secció sindical de CCOO de Covestro, Jorge Moraleda, reconeix que no saben el marge hi ha de negociació.

Una planta que "no resultarà competitiva"

Segons ha anunciat la companyia en un comunicat, s'ha decidit el tancament i el trasllat perquè veuen que la planta de Tarragona no resultaria competitiva a llarg termini com a centre de producció a Europa.

La direcció lliga la decisió del tancament al fet de no tenir garantit el subministrament de clor que necessita la factoria i anuncia que ampliarà la producció en un altre centre d'Europa que "ja tingui una tecnologia moderna i segura per al subministrament de clor".

"Excusa per marxar a Alemanya"

Per la seva banda, els sindicats considera que tot plegat és "una excusa" per emportar-se la planta a Alemanya

Els sindicats reconeixer que un dels motius del tancament de la planta, encara que no l'únic, sí que està "claríssimament relacionat amb el clor". Comissions Obreres també apunta als costos energètics com a motiu del tancament.

Els principals clients de Covestro són la indústria automobilística i la construcció, el sector elèctric i electrònic, els fabricants d'articles esportius i d'oci, d'embalatge i de productes tècnics mèdics.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit que el tancament de Covestro és una de les pitjors notícies de l'any i espera trobar una solució per als treballadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut