Pyongyang

Corea del Nord recupera el llenguatge bèl·lic contra els EUA en la celebració dels 70 anys del Partit dels Treballadors

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, assegura que el país està preparat per defensar-se d'una guerra contra els Estats Units

RedaccióActualitzat

Corea del Nord celebra aquest dissabte, amb una gran desfilada militar, el 70 aniversari de la creació del Partit dels Treballadors, el partit únic del règim comunista que governa el país.

La gran posada en escena ha complert amb la litúrgia de to exaltat que el règim estalinista ofereix al món per exhibir la seva força. 

La gran desfilada militar ha començat -amb retard, per culpa de la pluja- al centre de Pyongyang presidida pel líder Kim Jong-un, la tercera que presideix des que va succeir el seu pare el 2011.

En el seu discurs, Kim Jong-un ha dit que Corea del Nord està preparada per fer front a l'amenaça dels Estats Units:

"La unitat de l'exèrcit i el poble ens fan capaços de derrotar els imperialistes. I els fan viure amb por. Aquest partit revolucionari està preparat per combatre qualsevol guerra que declari l'imperialisme nord-americà."

Des de Corea el Sud i els seus aliats, el Japó i els Estats Units, s'observa amb atenció l'armament i els efectius que avui han travessat el centre de Pyongyang.

No hi ha hagut referència explícita al programa nuclear, tot i que dies enrere Pyongyang havia anunciat la reactivació del reactor de Yongbyon.
Un gest que pot ser fruit de la pressió del convidat principal a la desfilada, Liu Yunshan, el dirigent xinès de més alt rang que ha visitat mai Kim Jong-un. 

Xina és l'únic aliat i, tot i que li fa costat enfront de Corea del Sud, vol evitar una desestabilització a la península de Corea. Abans de la desfilada, Corea del Nord i la Xina han reafirmat la seva aliança bilateral, que prové de l'ajuda de la Xina durant la guerra de Corea als anys cinquanta.

En l'edició d'aquest any, més d'un centenar de periodistes i un gran nombre de visitants estrangers de diversos països han acudit a la cerimònia, que es veu com una demostració de força i unitat del règim.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut