Imatge d'arxiu d'un llançament de míssil per Corea del Nord
Imatge d'arxiu d'un llançament de míssil per Corea del Nord

Corea del Nord llança un nou míssil, després de dos mesos i mig sense cap assaig

Corea del Sud respon cinc minuts després amb unes maniobres amb míssils i Washington i Japó demanen una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha llançat aquest dimarts un altre míssil balístic, gairebé dos mesos i mig del darrer. Aquest és el vintè assaig de míssils que realitza el règim de Kim Jong-un aquest any. El projectil ha estat llençat cap a les 3.17 hora local sud-coreana (les 19.17 a Catalunya) des d'un punt situat uns 25 quilòmetres al nord de Pyongyang.

Corea del Sud només ha trigat cinc minuts a respondre amb el que ha anomenat un "atac de precisió" amb míssils, vora de la frontera marítima oriental amb Corea del Nord. La prova ha durat vint minuts.

Els Estats Units i els seus aliats han reaccionat ràpidament a aquest nou llançament. Washington diu que el règim de Kim Jong-un ha anat més enllà que mai i ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU. El govern nipó també ha demanat la reunió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides després de la fer una reunió d'ugència per condemnar el llançament.

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha fet un comunicat condemnant el llançament, que considera un menyspreu a tota la comunitat internacional.

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha posat en contacte amb el seu homòleg japonès, amb qui ha convingut que cal augmentar la capacitat de dissuassió davant de Corea del Nord i que la Xina ha d'assumir un paper més actiu per plantar cara al règim de Kim Jong-un.

El president nord-americà Donald Trump ha reaccionat dient que "es tracta d'una situació de la qual ja ens encarregarem". Trump ha afegit que el llançament no canviarà la posició respecte a Corea del Nord, que Washington va situar, fa una setmana, en la llista de països que donen suport al terrorisme.

El llençament del 15 de setembre va provocar l'enduriment de les sancions econòmiques contra Pyongyang. El temps passat sense més assaigs feia pensar que aquestes sancions estaven tenint efecte, cosa que ha desmentit el nou llançament.

Míssil de precisió

El míssil hauria caigut al mar del Japó després de recórrer uns 1.000 quilòmetres i arribar a una altitud màxima de 4.500 quilòmetres. La notícia ha estat confirmada tant per Corea del Sud com pels Estats Units i el Japó, que han especificat que el míssil ha volat durant 50 minuts. El govern japonès ha informat que el projectil hauria caigut al mar a uns 210 quilòmetres de la costa de la prefectura d'Aomori, al nord del país, en aigües que pertanyen a la seva zona econòmica especial (EEZ)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut