Fórmula 1

Cop d'autoritat de Nico Rosberg (Mercedes), que aconsegueix la "pole position" al Gran Premi dels Estats Units

El pilot de Mercedes ha rodat gairebé en quatre dècimes menys que el seu company, Lewis Hamilton. Els pilots de Williams, Valteri Bottas i Felipe Massa, ocuparan la segona línia de la graella, mentre que Fernando Alonso (Ferrari) ha fet el sisè millor temps a més d'un segon i mig de Rosberg.

Actualitzat
Nico Rosberg ha obtingut una victòria psicològica important al batre al seu company Lewis Hamilton en la lluita per la "pole" del Gran Premi dels Estats Units. El pilot alemany ha fet una volta magistral que no ha pogut contrarestar l'actual líder del Mundial. Bona actuació, com es preveia, dels pilots de Williams, donat que Valtteri Bottas ha estat tercer i Felipe Massa quart. El cinquè millor temps l'ha obtingut Daniel Ricciardo, mentre que Fernando Alonso ha estat sisè.

Els pilots de Mercedes havien pogut solucionat els problemes de frens que havien tingut en la tercera sessió. No han tingut problemes per passar a la Q2 i a la Q3, i, en la sessió definitiva, Rosberg ha superat Hamilton en el primer intent i amb el primer joc de pneumàtics. Hamilton possiblement els tenia una mica més gastats, ja que els havia espremut al màxim en la Q1. Després, tant l'un com l'altre han passat al pneumàtic nou que els dóna la FIA per disputar aquesta sessió i, mentre que Rosberg ha tornat a rebaixar el seu temps, Hamilton no ha pogut rodar més ràpid que el seu company. Ha estat, doncs, la novena "pole" de Rosberg aquesta temporada, i demà tindrà un avantatge important sobre el seu company, en la sortida i en la jerarquia a l'hora de canviar pneumàtics i prendre decisions estratègiques.

Els quatre primers en l'engraellat portaran motors Mercedes, donat que Bottas i Massa han estat tercer i quart. El registre del pilot finlandès de Williams ha estat vuit dècimes més lent que el de Rosberg.. Els pilots de l'equip anglès hauran d'ocupar els llocs de la segona línia de l'engraellat, però poden tenir opcions en la cursa si es tenen en compte els registres que van obtenir divendres en la simulació de carrera que van dur a terme, una mica més ràpids i regulars que els de Nico Rosberg, l'únic pilot de Mercedes que la va poder fer.

Gran volta la que ha fet Daniel Ricciardo, amb un Red Bull molt lent en la llarga recta del circuit i que ha estat capaç d'aconseguir el cinquè millor temps. El pilot australià ha superat Fernando Alonso, que ha compensat la falta de velocitat punta del seu Ferrari traient carrega aerodinàmica, amb pèrdua d'estabilitat en corba i en les frenades del circuit.  El pilot asturià, almenys, ha pogut superar als pilots de McLaren, i, com sol passar, al seu company d'equip, Kimi Raikkönen. Jenson Button, autor del setè millor temps, sortirà dotzè a causa d'una penalització per haver canviat la caixa de canvis del McLaren.

Sebastian Vettel, penalitzat a sortir des de boxes, per haver fet servir el sisè grup propulsor de la temporada, només ha fet tres voltes al circuit. Demà, possiblement, prendrà la sortida amb una estratègia inversa a la dels favorits. Això vol dir amb pneumàtics durs en comptes dels tous. Es preveu que la major part dels pilots hagin de fer dues aturades a boxes per canviar pneumàtics. El dubte és saber quin serà el pneumàtic escollit en cada una de les aturades. L'entrada d'algun cotxe de seguretat podria afectar positivament la carrera de Vettel, i, d'alguna manera, la dels pilots que surten davant.

 

Classificació

1 Nico Rosberg Mercedes 1m36.067s -
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m36.443s 0.376s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m36.906s 0.839s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m37.205s 1.138s
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m37.244s 1.177s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m37.610s 1.543s
7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m37.706s 1.639s
8 Kimi Raikkonen Ferrari 1m37.804s 1.737s
9 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1m38.810s 2.743s
10 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m38.467s -
11 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m38.554s -
12 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m37.655s -
13 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m38.598s -
14 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m39.250s -
15 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1m39.555s -
16 Romain Grosjean Lotus/Renault 1m39.679s -
17 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m38.699s -
18 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m39.621s

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut