Espanya

Convoquen a través d'internet una mobilització per protestar pel preu de l'habitatge

El pròxim 14 de maig l'experiència del "macrobotellón" es pot repetir, però aquest cop amb finalitats reivindicatives. Des de fa algunes setmanes els joves de 31 ciutats de l'Estat estan sent convocats a una mobilització per protestar per l'alt preu de l'habitatge. La convocatòria s'està realitzant a través d'internet i pretén ser una resposta a les crítiques sobre la suposada passivitat dels joves. El text anima els manifestants a protestar asseguts a les cinc de la tarda al punt de trobada designat en cada ciutat. A Barcelona, a la plaça de Catalunya.

Actualitzat
La convocatòria assegura que es vol un habitatge digne en què es pugui viure "sense estar destinant més del 50% del sou a pagar-la", i s'anima els joves que, si de veritat els importa el seu futur, es manifestin asseguts amb els seus companys.

Des del missatge s'aclareix que cap partit polític està darrere d'aquesta crida, i que simplement "és la demostració de com la joventut espanyola pot unir-se per aconseguir els seus propòsits". A la crida es fa referència a les mobilitzacions franceses contra la modificació del contracte escombraria, i es demana que es demostri que les veus que "s'han queixat en aquest país perquè els joves no fan res" s'equivoquen. En aquest sentit, la nota es distancia de la convocatòria del "macrobotellón" i insisteix que la crida és només per reivindicar els drets de l'habitatge.

A l'asseguda estan cridats els joves de les principals capitals espanyoles. El missatge fins i tot aclareix com s'ha de fer perquè la convocatòria arribi al major nombre de persones i se suggereix utilitzar també el telèfon mòbil perquè la convocatòria sigui un èxit.

La convocatòria ja està creant polèmica i fins i tot alguns joves han aixecat la veu per queixar-se que els mitjans de comunicació no informin sobre aquesta acció reivindicativa, davant del desplegament mediàtic que es va fer amb l'anomenat "macrobotellón".

Anar al contingut