Ciclisme

Contador s'assegura el triomf al Tour en arrencar 31 segons a Schleck en la contrarellotge

Alberto Contador ha hagut de donar el millor de si mateix per superar Andy Schleck en la contrarellotge de Bordeus-Pauillac i assegurar-se el triomf final a París. L'espanyol ha rendit molt per sota del que s'esperava d'ell, i el luxemburguès ho ha aprofitat per posar-lo contra les cordes. Finalment, però, Schleck ha acusat tant l'esforç que el de Pinto ha pogut treure-li 31 segons en la línia de meta. Gràcies a aquest avantatge i als 8 segons que duia en la general, Contador arribarà als Elisis vestit de groc i sumarà el tercer Tour de França de la seva carrera. Menxov ha arrabassat a Samuel Sánchez el tercer lloc del podi mentre que Fabian Cancellara s'ha adjudicat l'etapa.

Actualitzat
Només 31 segons ha pogut treure Alberto Contador a Andy Schleck en la contrarellotge de Bordeus-Pauillac, penúltima etapa del Tour de França. Un marge que assegura a l'espanyol la victòria final a París però que, lluny de totes les previsions que el donaven com a clar favorit, demostra com de disputada i emocionant ha estat la decisiva crono individual d'aquest dissabte.
 
I és que aquesta diferència és, precisament, la mateixa que tenia el luxemburguès abans de la polèmica avaria en l'ascens a Balès. Molt s'especularà, doncs, sobre el que hauria passat si el madrileny hagués esperat el seu màxim rival en aquella controvertida etapa d'alta muntanya. 

Perquè tal com s'ha vist al llarg dels 51 quilòmetres de recorregut de contrarellotge, el ciclista de l'Astana ha patit moltíssim per conservar la primera posició de la general de la ronda francesa després que Andy Schleck l'hagi pressionat de valent. El líder del Saxo Bank ha començat fortíssim i ja en el primer terç de la prova s'ha situat a només dos segons de Contador en la classificació provisional.

Això ha obligat el madrileny a fer un esforç superlatiu però de mica en mica ha anat obrint un petit forat. El coixí de Contador ha anat augmentant a mesura que passaven els quilòmetres fins que a la meta aquest avantatge s'ha revelat més que suficient. Schleck no ha pogut mantenir el ritme i ha acabat cedint 31 segons. Finalment, doncs, el luxemburguès arribarà a París amb 39 segons de desavantatge respecte a l'espanyol. Molt pensarà el jove ciclista en la malaguanyada avaria. Tan dolenta ha estat l'actuació del madrileny que, malgrat salvar el liderat, ha acabat l'etapa 35è.

Sánchez perd el podi

Una altra de les decepcions de la jornada ha estat la de Samuel Sánchez, que ha perdut el podi en favor de Denis Menxov. El rus ha estat el millor dels més ben posicionats a la general i ha tret dos minuts a l'asturià de l'Euskaltel. Gràcies a això, el del Rabobank se situa tercer a la general, darrere de Contador i Schleck. El guanyador de l'etapa ha estat el gran especialista en contrarellotge, el suís Fabian Cancellara, amb un temps d'1.00.56.  
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut