El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Jesús Sánchez Martos, durant la compareixença informativa d'aquest migdia
El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Jesús Sánchez Martos, durant la compareixença informativa d'aquest migdia
Madrid

Confirmats a Madrid els dos primers casos a l'Estat de febre hemorràgica de Crimea-Congo

Un dels pacients va morir dijous passat i l'altre malalt és la infermera que el va atendre. Els metges creuen que la picada d'una paparra seria l'origen de la malaltia.

RedaccióActualitzat

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va confirmar dijous els dos primers casos de l'anomenada febre hemorràgica de Crimea-Congo (FHCC) detectats a Espanya i a l'Europa Occidental. Aquesta febre va causar la mort a Madrid del primer afectat -un home de 62 anys- i l'ingrés a l'UVI de la infermera que el va atendre. Els estudis de les mostres dels dos pacients han confirmat el diagnòstic.

El pacient que va morir dijous passat a l'Hospital Gregorio Marañón va explicar als metges que es va trobar una paparra al cos després de passejar pel camp en una població de Castella i Lleó. La infermera de l'Hospital Gregorio Marañón que va atendre aquesta persona està ingressada amb símptomes semblants. Per aquest motiu s'han activat els protocols de prevenció. La pacient està aïllada a l'Hospital La Paz-Carlos III, està rebent el tractament previst per aquest tipus de patologies i està en situació estable.

L'FHCC es manifesta amb febres altes i trastorns hemorràgics. Pot ser transmesa per la picada d'una paparra i, excepcionalment, es pot contagiar entre persones per mitjà de fluids. La taxa de mortalitat d'aquests brots oscil·la entre el 10% i el 40%.

La Conselleria de Sanitat de Madrid ha informat que fa un seguiment a 200 persones que han estat en contacte amb els dos afectats i que, fins ara, no presenten cap símptoma de la malaltia. Ho ha explicat el conseller d'aquest departament, Jesús Sánchez Martos, que ha afegit que la llista de persones en vigilància podria ampliar-se i que totes elles han estat informades. En els casos de persones amb més risc d'haver estat exposades a fluids dels pacients, s'ha determinat el seu aïllament domiciliari.

Anar al contingut