Cerdanyola del Vallès

Condemnen una escola a indemnitzar un noi a qui els seus companys pegaven per ser homosexual

El centre haurà de compensar amb 50.000 euros la família per les despeses en psicòlegs del noi, que ara ja és adult

RedaccióActualitzat

Un jutge ha condemnat una escola de Cerdanyola del Vallès a indemnitzar amb més de 50.000 euros la família d'un noi que va denunciar diferents episodis d'assetjament per part dels seus companys durant quatre cursos. El noi atribueix l'assetjament i les amenaces a la seva condició d'homosexual.

Els 50.000 euros d'indemnització pretenen compensar la família per les despeses en psicòlegs del menor, que ara ja és a adult. 897 dies de tractament necessaris perquè el noi abordés les agressions d'altres alumnes per la seva condició d'homosexual quan tenia 11 anys. El jove explica que rebia "tota mena d'insults, em pegaven, em marginaven, m'humiliaven, m'ho feien passar molt malament, estava amb ansietat, nerviós, amb insomni, amb una depressió molt forta i amb ganes de suïcidar-me".

Diu que ho havia comunicat a professors i que la resposta no era la que esperava: "Sempre que anava a parlar amb un professor em deien: 'Ignora'ls, és cosa de nens, és l'edat del "pavo"'. També em deien que estaven fent coses per a mi, que els estaven castigant, que els expulsaven. Al final no era així".

El text de la sentència diu que està provat que entre els anys 2005 i 2009 el nen patia una situació d'assetjament escolar continuat i que el centre no ho desconeixia. Afegeix que des de l'escola no es van esgotar les mesures de precaució que tenien a l'abast per evitar-ho.

L'escola pensa recórrer aquesta sentència. Segons el centre, aquesta família ha presentat altres demandes per casos d'assetjament que van ser desestimades per la justícia.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut