Polèmica per l'ús de dades a WhatsApp
Alacant

Condemnat a dos anys de presó per espiar el WhatsApp de la seva dona

L'home estava acusat també de violació, amenaces, maltractaments i lesions però l'Audiència d'Alacant no ho considera provat

RedaccióActualitzat

La fiscalia demanava 78 anys de presó per un home acusat de set delictes de violació, dos d'amenaces, quatre de maltractaments i un de lesions. L'Audiència d'Alacant, però, l'ha condemnat a dos anys de presó per espiar el WhatsApp i resetejar el telèfon mòbil de la dona.

El tribunal l'ha absolt de la resta de delictes perquè ha considerat que les acusacions han aportat una base provatòria "summament escassa" i "insuficient" per acreditar aquestes infraccions tot i el testimoni incriminatori de la dona durant el judici que es va celebrar els dies 27 i 28 de juny.  

La sala només veu provat que l'acusat va aprofitar els seus coneixements d'informàtica per instal·lar un programa al seu ordinador amb què seguia les converses que la seva dona tenia per WhatsApp i l'acusen d'un delicte de descobriment i revelació de secrets.

La sentència l'obliga a pagar una multa de 3.240 euros i li prohibeix comunicar-se amb la víctima per cap mitjà els pròxims quatre anys.

Revelació de secrets

L'acusat va fer captures de pantalla dels missatges en què es posava de relleu una presumpta infidelitat de la seva parella amb un altre home i li va enviar a ella. Després va resetejar el telèfon per no deixar rastre del seu espionatge ja que sabia que el podia denunciar a la policia.

Durant la instrucció l'home va reconèixer aquests fets tot i que al judici ho va negar.

El tribunal sosté que aquesta intromissió va lesionar greument la intimitat de la víctima ja que "posaven de relleu una presumpta infidelitat" que ella volia ocultar a l'acusat.

Anar al contingut