Condemnada a 30 anys una adolescent violada a El Salvador acusada d'avortar

Assegura que va tenir una criatura morta al lavabo de casa seva

RedaccióActualitzat

Culpable d'homicidi. Evelyn Hernández, de 19 anys, ha estat condemnada a 30 anys de presó a El Salvador acusada d'haver matat el seu fill. L'embaràs era fruit de la violació reiterada que no s'havia atrevit a denunciar. Ella assegura que no va saber que estava embarassada fins que va tenir forts dolors i que va tenir una criatura morta al lavabo de casa seva, en una comunitat rural.

La justícia d'El Salvador, però, considera que la noia va donar a llum una nena de 32 setmanes i la va deixar morir. Evelyn va anar després a l'hospital, on els metges la van atendre i, en veure que havia tingut un part, van avisar les autoritats.

 

Col·lectius feministes i grups de defensa dels drets humans denuncien que no es van tenir en compte evidències mèdiques claus, com que segons l'autòpsia la criatura va morir d'una pneumònia.

Evelyn ja porta 17 mesos a la presó. Segons explica, no va denunciar la violació perquè la van amenaçar que matarien la seva mare.

El Salvador és un dels set països de Llatinoamèrica on l'avortament està prohibit en tots els casos. Els partits de dretes s'oposen a despenalitzar-lo. La dona pot ser acusada d'assassinat fins i tot si l'embaràs és resultat d'una violació o incest o està en perill la vida de la mare.

Actualment hi ha 17 dones empresonades a El Salvador per haver avortat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut